Christelijke Muziek & Concertagenda

Animato Kwartet, Beethoven, Bartok, Schumann Overveen, Noord-Holland


Naam:
Animato Kwartet, Beethoven, Bartok, Schumann
Datum:
27 november 2022

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
11.00u - 13.00u
Omschrijving:

Op zondag 27 november treedt het Animato Kwartet op in het Gemeentehuis van Bloemendaal. Ze brengen het programma ‘Drie Eeuwen’ met strijkkwartetten van Beethoven, Bartók en Schumann.

Het Animato Kwartet wordt gezien als Nederlands meest getalenteerde en veelbelovende jonge strijkkwartet. Het kwartet bestaat uit Inga Våga Gaustad (viool), Tim Brackman (viool), Elisa Karen Tavenier (altviool) en Pieter de Koe (cello). De vier leden combineren technische begaafdheid met een vroege muzikale rijpheid. Ze spelen zowel klassieke als eigentijdse werken, soms speciaal voor het ensemble gecomponeerd. In Bloemendaal speelt het kwartet werken van Ludwig van Beethoven (Strijkkwartet op.18 nr. 4, in c), Bela Bartòk (Strijkkwartet nr. 3 in cis) en Robert Schumann (Strijkkwartet nr. 1 in a-kl., op. 41, nr. 1).

Het kwartet is in Nederland en daarbuiten op gerenommeerde podia te beluisteren. De waardering voor hun spel blijkt ook uit de verschillende prijzen die het kwartet inmiddels in de wacht sleepte. Zo behaalde het kwartet in september 2021 een prachtige derde plaats, alsmede de speciale Juryprijs, bij de fameuze International Chamber Music Competition in Trondheim. En na een tournee langs de grote zalen in Nederland ontving het Animato Kwartet in juni van dit jaar de Dutch Classical Talent publieksprijs 2022.

Adres:
Bloemendaalseweg 158
Postcode:
2051GJ
Plaats:
Overveen (Boek overnachting in Overveen)
Dagje uit in Overveen | Activiteiten Noord-Holland

Provincie:
Noord-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Instrumentaal


Entreeprijs volwassenen:
€ 24,00
Entreeprijs kinderen:
€ 12,00

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt
Invalidentoilet:
Ja

Internetadres:
https://muzenforum.nl/animato-kwartet/
Email adres:
info apenstaartje muzenforum.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Muzenforum.

Kaarten:
www.muzenforum.nl

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2022-11-06 14:39:50

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.