Christelijke Muziek & Concertagenda

Door Weer en Wind Leiden, Zuid-Holland


Naam:
Door Weer en Wind
Datum:
20 november 2022

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
15:00u - 16:30u
Omschrijving:

Naast storm en regen hoor je ook liefde en zonneschijn in de werken van Brahms, Dvořák, Tormis, Whitacre, Diepenbrock, Andriessen, Dove, Trumbore, Stenhammer en Ter Veldhuis.

In dit concert hoor je de regendruppels in het Weather Report van Ter Veldhuis en zie je het herfstige landschap en donkere luchten in de Autumn Landscapes van Tormis bijna voor je. Brahms geeft uiting aan het verdriet wat de herfst brengt. Dvořák maakt in zijn In Nature’s Realm gebruik van gedichten uit de gelijknamige bundel van Vitezslav Halek. De keuze van teksten met landelijke thema's werd beïnvloed door Dvořáks liefde voor de natuur. Stenhammer luidt beschouwend de herfst in met zijn 'September'. Dove overstijgt in zijn In Beauty may I walk de herfst en laat zingen over de terugkerende seizoenen. Trumbore componeerde een loflied op de herfst en bezingt daarentegen uitsluitend de maand november. Minder uitgesproken in tekst maar zeker in sfeer passend binnen dit programma is het Sonnet van Hendrik Andriessen. De liefde wordt bezongen en hiervoor hoeft het geen herfst te zijn. Andriessen gebruikt in dit sonnet de tekst van dichter Pierre de Ronsard. Whitacre tenslotte geeft met een gedicht van Frederico Garcia Lorca een afscheid en een belofte: I’ll make my way until the universe can fit inside my heart.

Adres:
Het Leidse Volkshuis, Apothekersdijk 33
Postcode:
2312 DD
Plaats:
Leiden (Boek overnachting in Leiden)
Dagje uit in Leiden | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor
Doelgroep:
Alle leeftijden
Anders:
A capella zang

Uitvoerenden:
Leiderdorps Kamerkoor

Entreeprijs:
€ 15,00


Internetadres:
https://www.leiderdorpskamerkoor.nl
Email adres:
communicatie apenstaartje leiderdorpskamerkoor.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Leiderdorps Kamerkoor.

Kaarten:
https://leiderdorpskamerkoor.nl/kaartenbestellen

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2022-10-26 13:09:53

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar