Christelijke Muziek & Concertagenda

Muziek uit de Baltische staten in Westerkerkmuziek Veenendaal, Utrecht


Naam:
Muziek uit de Baltische staten in Westerkerkmuziek
Datum:
22 oktober 2022

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
16:00u - 17:00u
Omschrijving:

Op 22 oktober, 16.00 uur, wordt in de Westerkerk, Goudvink 2, een concert gegeven door het Monteverdi Kamerkoor Utrecht o.l.v. Wouter Verhage m.m.v. Arjan Veen, orgel. Het koor zingt hedendaagse Baltische Folklore en brengt een sprankelend programma met componisten uit Estland, Letland en Litouwen. U hoort werken van o.a. Vasks, Pärt, Tormis, Kreek, Sisask en Uusberg. Allemaal hebben ze de Baltische folklore als inspiratiebron gebruikt. In de werken staan de natuur en de dagelijkse dingen centraal. Het koor neemt het publiek mee in de magische wereld van de bossen, de meren, zee en de volksgeschiedenis van de uitgestrekte Baltische landschappen. Er klinkt een waaier van stijlen en sferen, van toegankelijke en meer complexe harmonieën, tot ingetogen meditatieve lijnen en opzwepende volkse melodieën.
In de bijzondere, beeldende muziek zijn de klanken van de natuur te horen: zo horen we bij Tormis het huilen van de wind in de zeilen van een schip op zee, begeleid door een eenvoudig volksliedje, dat zich net als de golven eindeloos herhaalt terwijl Uusberg het vallen van de avond verbeeldt in prachtige warme harmonieën.
De entree is gratis. Aan de uitgang wordt een collecte gehouden. Meer informatie is te vinden op www.westerkerkmuziekveenendaal.nl.

Adres:
Goudvink 2
Postcode:
3906 AL
Plaats:
Veenendaal (Boek overnachting in Veenendaal)
Dagje uit in Veenendaal | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor en Orgel
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Opgericht in 1989 is het Monteverdi Kamerkoor Utrecht in de afgelopen 30 jaar uitgegroeid tot een enthousiaste groep van circa 22 zangers die de passie voor muziek samen deelt en uitdraagt. Het MKU zingt niet alleen oude muziek (renaissance en vroegbarok) maar programmeert met grote regelmaat ook hedendaags koorrepertoire, vaak samen met instrumentalisten. In dit concert speelt organist Arjan Veen twee werken van de befaamde componist Arvo Pärt.
Dirigent Wouter Verhage studeerde hoofdvak Docent Muziek, koordirectie en kerkmuziek aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Tijdens zijn studie volgde hij lessen koordirectie bij Jos van Veldhoven en Jos Vermunt en kerkmuziek bij Theo Goedhart. Ook volgde hij een minorstudie zang bij Kees-Jan de Koning.

Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja

Internetadres:
http://www.westerkerkmuziekveenendaal.nl
Email adres:
info apenstaartje westerkerkmuziekveenendaal.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Stichting Westerkerkmuziek Veenendaal.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2022-10-12 22:37:58

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar