Christelijke Muziek & Concertagenda

Muziektheater Zutphen 1572: Ramp en Veerkracht Zutphen, Gelderland


Naam:
Muziektheater Zutphen 1572: Ramp en Veerkracht
Datum:
22 oktober 2022

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 22:00u
Omschrijving:

In dit muziektheater herdenkt Zutphen op ludieke wijze dat de stad in 1572 gebukt ging onder belegeringen, oorlog en daarnaast het ontstaan van de Staat der Nederlanden. Het geeft de bezoeker een nieuwe kijk op de Nederlandse en Zutphense geschiedenis. Een voorstelling vol met muziek, dans, zang en theater van 20 t/m 30 oktober in de Walburgiskerk.
De plaatselijke legende waarin vermeende pootafdrukken van de duivel op de tegels van de 16e-eeuwse Librije leiden tot een heksenjacht, wordt vervlochten met scènes over de belegering van troepen van Willem van Oranje en de Spanjaarden in het rampjaar 1572. Schrijver Peter te Nuyl put uit recent historisch onderzoek van de jonge historicus Johan Visser voor een spannend verhaal. Is alles wat wij op school leerden over deze periode echt wel zo gegaan? Wat is of was nepnieuws? Wat zegt de geschiedenis over onze hedendaagse maatschappij?
Geschiedenisles met een verrassende twist gemaakt door ruim 100 professionele en amateurkunstenaars en tal van vrijwilligers achter de schermen. Naast sopraan Johannette Zomer en presentator Harm Edens spelen acteurs, dansers, zangers, muzikanten, waaronder leden van zes harmonieorkesten en diverse koren uit de regio een vermakelijke muziektheatervoorstelling waar je ook nog wat van opsteekt!
Met o.a. Johan Visser, Felix-Jan Kuypers, Wolfram Reisiger, Zutphen Zingt Werelds, harmonieorkest Excelsior Warnsveld o.l.v. Geert- Jan Dijkerman, dansstudio Mars Bentum en Theaterwerkplaats de Rode Hoed.

Adres:
Kerkhof 3
Postcode:
7201 DM
Plaats:
Zutphen (Boek overnachting in Zutphen)
Dagje uit in Zutphen | Activiteiten Gelderland

Provincie:
Gelderland

Thema:
Anders
Soort:
Anders (meer concerten)
Uitvoering:
Koor, Orkest en Solist(en)
Doelgroep:
Alle leeftijden
Anders:
themajaar 1572

Uitvoerenden:
Met o.a. Johannette zomer, Harm Edens, Johan Visser, Felix-Jan Kuypers, Wolfram Reisiger, Zutphen Zingt Werelds, harmonieorkest Excelsior Warnsveld o.l.v. Geert- Jan Dijkerman, dansstudio Mars Bentum en Theaterwerkplaats de Rode Hoed.

Entreeprijs volwassenen:
€ 27,50
Entreeprijs kinderen:
€ 14,00

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Opmerking toegankelijk:
een betaalde stoel naast rolstoelplek
Weer:
Overdekt
Invalidentoilet:
Ja

Internetadres:
http://www.zutphen1572rampenveerkracht.nl
Email adres:
zutphen1572rampenveerkracht apenstaartje gmail.com
Meer concerten:
Alle concerten van Johannette Zomer.

Kaarten:
www.zutphen1572rampenveerkracht.nl

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2022-09-28 17:14:29

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar