Christelijke Muziek & Concertagenda

Orgel+ concert Nieuwe Kerk Delft Delft, Zuid-Holland


Naam:
Orgel+ concert Nieuwe Kerk Delft
Datum:
14 oktober 2022

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 21:00u
Omschrijving:

Op het concert van 14 oktober in de Nieuwe Kerk te Delft treden organist Bas de Vroome en sopraan Tessa Maalcke op. Zij heeft gestudeerd aan Codarts, de Hogeschool voor de Kunsten waar Bas de Vroome lesgeeft in hoofdvak orgel en begeleiding. Op deze manier hebben zij elkaar ontmoet. Tessa is actief in Rotterdam en omgeving en naast het zingen dirigeert ze verschillende koren. Ze hebben een boeiend programma samengesteld met werken uit de barok (oa delen uit de Messiah van Händel en Bach) maar ook werken uit de 20e eeuw. Een opmerkelijk werk is “Vier gedichten op teksten van Revius” van Jurriaan Andriessen, telg uit een beroemd componistengeslacht.
Het bijzondere aan dit werk uit 1961 is dat het met een 20e eeuwse bril in 17e eeuwse stijl is geschreven, in een tijd waarin verschillende musici zich begonnen af te zetten tegen de gevestigde muzikale orde van de grote koren en symfonieorkesten. Een groep ging experimenteren in de elektronische studio’s waarin wonderlijke ontdekkingen werden gedaan en een andere groep ging zich heroriënteren op de muziek van de Middeleeuwen, Renaissance en Barok met het daarbij passende instrumentarium. Een mooie link is natuurlijk dat Revius ook een 17e eeuwer was. Hij schreef de gedichten over het Hooglied van koning Salomo. Het andere 20e eeuwse werk is van zijn vader Hendrik Andriessen (die nog helemaal in de stijl van de gevestigde muzikale orde schreef). Zijn compositie Magna res est Amor met de tekst van Thomas a Kempis bezingt de liefde op een andere manier dan Salomo deed. Hij baseert zich op 1 Korinthiërs 13 die gaat over Geloof, Hoop en Liefde. Velen zijn getrouwd met deze tekst op de voor- of achtergrond of anderszins bekend met deze universele begrippen.

Adres:
Markt 80
Postcode:
2611GW
Plaats:
Delft (Boek overnachting in Delft)
Dagje uit in Delft | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Instrumentaal
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Bas de Vroome
Tessa Maalcke

Entreeprijs volwassenen:
€ 12,50
Entreeprijs kinderen:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt

Internetadres:
http://www.kerkconcertendelft.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Stichting Kerkconcerten Delft.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2022-09-24 13:12:34

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar