Christelijke Muziek & Concertagenda

Vrouwenkoor La Confiance Rotterdam, Zuid-Holland


Naam:
Vrouwenkoor La Confiance
Datum:
29 oktober 2022
Tijd:
15:00u - 16:15u
https://www.youtube.com/watch?v=ruaDcmfEp6E
Beluister geluidsfragment
Omschrijving:

Vrouwenkoor La Confiance o.l.v. Eric Koevoets geeft op 29 oktober 2022 om 15.00 uur een concert in de Pauluskerk te Rotterdam.

Dit jaar is het 200 jaar geleden dat de Waalse componist César Franck (1822- 1890) werd geboren. Hij bracht het grootste deel van zijn leven door in Parijs en werd al in 1837 genaturaliseerd tot Fransman. Hij was een van de voornaamste figuren in het Franse muziekleven van zijn tijd. Het koor zingt onder meer alle Six Duos, stuk voor stuk pareltjes, waaronder Les Danses de Lormont en Soleil. Tevens klinken de Missa Fons Amoris van de Nederlandse componist Herman Strategier en drie prachtige motetten van de Vlaming Lodewijk de Vocht.

Organist/pianist Hans Okkerse begeleidt het koor op orgel en afwisselend op piano. Als intermezzi klinken tevens enkele instrumentale werken. Na afloop van het concert is er gelegenheid tot napraten.

Meer over La Confiance
In 2006 begon La Confiance in Dordrecht met 9 leden en het is inmiddels uitgegroeid tot een ervaren koor van hoge kwaliteit met 10 vaste - en enkele projectleden. Het koor legt zich hoofdzakelijk, maar niet uitsluitend, toe op religieuze muziek. Het repertoire is met het koor meegegroeid en heeft zich steeds verder uitgebreid. Het zingt werken uit alle stijlperioden van één- tot vierstemmig, zowel a-capella, waaronder Gregoriaanse gezangen, als met instrumentale begeleiding. De kwaliteit van koor, dirigent en organist/pianist en de inspirerende muziek staan dan ook garant voor een bijzondere middag.

Waar en wanneer
Het concert op 29 oktober 2022 in de Pauluskerk, Mauritsweg 20 te Rotterdam (op geringe loopafstand van CS) en vangt om 15:00 uur aan. De deuren openen om 14.30 uur.
De toegang is gratis, na afloop wordt een deurcollecte gehouden.
Info: www.la-confiance.nl

Adres:
Pauluskerk, Mauritsweg 20
Postcode:
3012 JR
Plaats:
Rotterdam (Boek overnachting in Rotterdam)
Dagje uit in Rotterdam | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Piano, orgel en zangers

Uitvoerenden:
Vrouwenkoor La Confiance o.l.v. Eric Koevoets en Hans Okkerse (piano/orgel)

Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt
Lift:
Ja

Internetadres:
https://www.la-confiance.nl/
Meer concerten:
Alle concerten van La Confiance.
Telefoon:
0786185147


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2022-09-17 14:54:13

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.