Christelijke Muziek & Concertagenda

Kaarslicht-Wandel-Concert Doetinchem, Gelderland


Naam:
Kaarslicht-Wandel-Concert
Datum:
16 september 2007

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
19:00u - 21:30u
Omschrijving:

Op zondag 16 september 2007 speelt het bekende cello-octet “Conjunto Iberico” een aantal prachtige werken, die zijn ingebed in de verstilde sfeer van kasteel de Slangenburg en de bezinning van de St Willibrordsabdij in Doetinchem.

Het Kaarslicht-Wandel-Concert vindt ieder jaar plaats in het weekeinde rond de sterfdag (16 september 1179) van de beroemde middeleeuwse mystica en universeelgeleerde Hildegard von Bingen.

Hildegard von Bingen is een zeer opvallende vrouw in uit de West-Europese geschiedenis. Zij verwierf als benedictijns abdis, zieneres, natuurkundige, arts, dichteres en componiste een grote naam. Het spreekt vanzelf dat Hildegard von Bingen – die zoveel vermogens in zich verenigde op zowel intellectueel als creatief gebied – niet alleen in beelden maar ook in klanken heeft gedacht. Niet toevallig is een van de kernthema’s van de Benedictijnse orde: het cultiveren van de kunst van het attent luisteren; “auscultare ”.

Het programma van het Kaarslicht-wandel-concert “Via-Scivias” bestaat uit een openingsconcert gespeeld door het cello-octet Conjunto-Iberico bij kasteel de Slangenburg in Doetinchem.

Na een kort openingswoord van Prof. Dr. Etty Mulder zal het octet een aantal prachtige werken uitvoeren: - J.S. Bach; preludium en fuga uit de cellosuite nr.5 - David Popper; Requiem – Philipp Glass; Symphony for eight – Sophia Gubaidulina; The dancing Sun.

Aansluitend wandelen de deelnemers – bij schemering, met kaarslicht – vanaf de binnenplaats van het kasteel, langs bijzondere “krachtplekken” van het karakteristieke landschap van de Slangenburg, naar de – op korte afstand gelegen - St. Willibrordsabdij.

Het slotconcert – uitgevoerd bij sfeervol kaarslicht – wordt verzorgd door het cello-octet Conjunto Iberico en de sopraan Marijje van Stralen. Op het voorplein van de St Willibrordsabdij besluiten zij deze bijzondere avond met werken van: Arvo Part; Fratres – Hildegard von Bingen; O Rubor Sanguinis & O Viridissima Virga – Heitor Villa-Lobos; Bachianas Brasileiras nr.5

Adres:
Kasteel de Slangenburg en St Willibrordsabdij
Plaats:
Doetinchem (Boek overnachting in Doetinchem)
Dagje uit in Doetinchem | Activiteiten Gelderland

Provincie:
Gelderland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Orkest en Solist(en)

Uitvoerenden:
cello octet Conjunto Iberico en sopraan Marijje van Stralen

Entreeprijs:
€ 35,00

Rolstoeltoegankelijk:
Onbekend
Weer:
Buitenlucht

Internetadres:
http://www.via-scivias.nl
Email adres:
info apenstaartje via-scivias.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Stichting Scivias.
Telefoon:
026 3397079


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2007-08-30 08:50:32

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar