Christelijke Muziek & Concertagenda

Jubileumconcert Joy for People Gospel Choir Dokkum, Friesland


Naam:
Jubileumconcert Joy for People Gospel Choir
Datum:
8 oktober 2022

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
2000u - 2300u

Omschrijving:

50 jaar Joy for People Gospel Choir

Dokkum – Joy for People Gospel Choir uit Dokkum bestaat 50 jaar en dat is heel veel reden voor een muzikaal feest! Een gouden jubileum. Dat moet natuurlijk gevierd worden. Overdag zal er een reünie plaats vinden voor oud-leden waar ontmoeting en goede herinneringen ophalen centraal zullen staan. ’s Avonds zullen alle registers opengetrokken worden voor een spetterend jubileumconcert! Tijdens dit concert zal er aandacht zijn voor gospelmuziek door de jaren heen, brengt het reüniekoor enkele gospelsongs ten gehore onder leiding van een oud-dirigent en luidt het koor muzikaal de toekomst in. Het concert vindt plaats in Sporthal De Doelstien in Dokkum en begint om 20.00 uur. De toegang is gratis, er is een collecte ter bestrijding van de onkosten.
Het begin
Het begon allemaal op 28 januari 1972 toen kerkelijk centrum "De Fontein" in Dokkum feestelijk werd geopend.
Eén van de openingsactiviteiten was een jeugdavond waar de Leeuwarder gospelgroep "The Gospeltrain" optrad. Die avond waar het enthousiasme ervan afspatte was voor een groep jongeren uit Dokkum aanleiding om hun eigen gospelgroep op te richten. Een maand later was deze groep "Joy for (the) People" een feit.
En nu, 50 jaar later, is deze groep nog altijd ontzettend enthousiast. Joy for People wil met dit enthousiasme het geloof in Jezus Christus op muzikale wijze delen met anderen. In al die jaren is Joy for People Gospel Choir uitgegroeid tot een hecht en ambitieus koor, dat zich weet te onderscheiden door te streven naar muziek van hoge kwaliteit.
Met een koor van ongeveer twintig zangers, begeleid door een eigen band, kan Joy for People Gospel Choir grote diversiteit in het repertoire brengen: van ingetogen ballads tot uitbundige gospelrock, van a capella tot stevig begeleide gospel met groovy ritmes. Deskundige licht- en geluidstechnici zorgen voor de 'finishing touch'. Dit alles onder leiding van dirigent Joeke Hoekstra.

Adres:
Woudweg 142
Postcode:
9101 VP
Plaats:
Dokkum (Boek overnachting in Dokkum)
Dagje uit in Dokkum | Activiteiten Friesland

Provincie:
Friesland

Thema:
Jubileum
Soort:
Gospel (meer gospelconcerten)
Uitvoering:
Koor, Orkest en Solist(en)
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Joy for People Gospel Choir

Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja

Internetadres:
http://www.joyforpeople.nl
Email adres:
info apenstaartje joyforpeople.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Joy for People Gospel Choir.
Telefoon:
0653913301


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2022-09-13 08:48:37

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.