Christelijke Muziek & Concertagenda

Haarlem Voices presenteert Mis voor Dubbelkoor van Martin Haarlem, Noord-Holland


Naam:
Haarlem Voices presenteert Mis voor Dubbelkoor van Martin
Datum:
9 oktober 2022
Tijd:
15:30u - 17:00u
Omschrijving:

Vijftien jaar na oprichting van het koor Haarlem Voices gaat een lang gekoesterde wens in vervulling: de uitvoering van de Mis voor Dubbelkoor van Frank Martin. Dit topstuk uit de koormuziek, bijna een eeuw geleden gecomponeerd, is nog altijd zeer aantrekkelijk. Het stuk is tegelijkertijd meditatief en spannend, maakt knap gebruik van verschillende tonaliteiten en weet daardoor telkens weer zowel de uitvoerenden als de luisteraars in vervoering te brengen. Haarlem Voices, normaal gesproken een koor bestaande uit zestien zangers, is voor deze gelegenheid uitgebreid tot negentien zangers.

De dubbelkorige mis van Martin wordt in dit programma voorafgegaan door twee andere twintigste-eeuwse werken: Due Composizioni Corali van Ildebrando Pizzetti en delen uit Huit Chansons van Francis Poulenc. De twee composities van Pizzetti zijn ook vocale toppers. Gedichten van de Griekse dichteres Sappho (vertaald naar het Italiaans) heeft hij op muziek gezet die een en al schoonheid uitstraalt. Hoewel de tekst uit de Griekse oudheid komt, spreekt deze in moderne tijden juist erg aan: rituele gebruiken die het buitenleven en de natuur verheerlijken.

De Huit Chansons van Poulenc zijn geschreven na de Tweede Wereldoorlog en vormen een lichte tegenhanger in het programma. Anders dan de complexe harmonieën die men vaak van Poulenc kent, zijn deze liederen veel eenvoudiger. Poulenc gebruikt zeer oude melodieën en teksten over alledaagse liefdesperikelen om toegankelijke verhaaltjes te creëren.

Adres:
Nieuwe Kerksplein 36
Postcode:
2011ZT
Plaats:
Haarlem (Boek overnachting in Haarlem)
Dagje uit in Haarlem | Activiteiten Noord-Holland

Provincie:
Noord-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor

Uitvoerenden:
Haarlem Voices o.l.v. Sarah Barrett

Entreeprijs volwassenen:
€ 17,50
Entreeprijs kinderen:
€ 12,50

Weer:
Overdekt

Internetadres:
https://haarlemvoices.nl/
Meer concerten:
Alle concerten van Haarlem Voices.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2022-09-09 17:27:21

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.