Christelijke Muziek & Concertagenda

Pärt, Schütz en Spitteler Utrecht, Utrecht


Naam:
Pärt, Schütz en Spitteler
Datum:
2 september 2022

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:15u - 22:15u
Omschrijving:

Het Amsterdamse gezelschap Midsummer Ensemble bestaat 20 jaar! Sinds 2002 verzorgen wij de opening van het nieuwe culturele seizoen met een weekend vol concerten. In ons jubileumjaar brengen wij in een betoverend programma twee componisten bij elkaar die ogenschijnlijk ver van elkaar afstaan: Arvo Pärt en Heinrich Schütz.

Arvo Pärt (*1935) is een van de meest geliefde componisten van dit moment. Toch is een van zijn grotere werken voor solisten, koor en orkest in Nederland nog maar zelden uitgevoerd: Litany, Prayers of St John Chrysostom for each hour of the day and night. Wij paren deze parel aan Tombeau de Schütz, een bewerking die onze dirigent en artistiek leider Jeroen Spitteler speciaal voor ons jubileum heeft gemaakt van Musikalische Exequien van Heinrich Schütz (1585-1672), van wie we in 2022 het 350e sterfjaar herdenken.

De werken van Pärt en Schütz zijn eeuwen na elkaar gecomponeerd, maar sluiten wonderwel bij elkaar aan en verrijken elkaar. Dat is mede te danken aan de nauwkeurige studie die Arvo Pärt in de jaren zeventig maakte van de polyfonie en vroege barok, waardoor zijn stijl sterk is beïnvloed. De band wordt nog hechter doordat de bewerking die wij uitvoeren van Schütz’ Musikalische Exequien, dezelfde instrumentatie heeft als Pärts Litany. Een origineel werk van Jeroen Spitteler maakt het jubileumprogramma compleet.

Adres:
Kanaalstraat 198
Postcode:
3531 CP
Plaats:
Utrecht (Boek overnachting in Utrecht)
Dagje uit in Utrecht | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor, Orkest en Solist(en)


Entreeprijs:
€ 18,00


Internetadres:
http://www.midsummerensemble.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Midsummer Ensemble.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2022-08-31 21:07:39

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.