Christelijke Muziek & Concertagenda

Lied van de Vrijheid, een muziekverhaal Hoogeveen, Drenthe


Naam:
Lied van de Vrijheid, een muziekverhaal
Datum:
24 september 2022

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 22:00u
Omschrijving:

Het lied van de vrijheid
Het Hoogeveens Chris¬telijk Mannenkoor pre¬senteert op zaterdag 24 september het 'Lied van de vrijheid' in de Goede Herderkerk. Deze bijzondere voorstelling is op 19 mei in première gegaan in theater de Tamboer.
De reacties op deze zeer goed bezochte voorstelling waren lovend. De bezoekers waren diep onder de indruk van het door Marga Kool geschreven en ook door haar vertelde verhaal. Het aansprekende beeld- en filmmateriaal van Hoogeveen en omgeving uit de tijd waarin het verhaal speelt gaf het geheel een extra dimensie. Voor velen zijn het immers zeer herkenbare beelden.
Het 'Lied van de vrijheid' is een verhaal dat gaat over oorlog en bevrijding maar ook over emigratie, over heimwee en weemoed. Een verhaal dat een periode van een kleine 175 jaar omvat en dat gaat over alles wat met vrijheid en onvrijheid te maken heeft. Een muzikaal verhaal waar Drenthe, en dan in het bijzonder Hoogeveen en omgeving, het decor is waarin het, jong en oud aansprekende, verhaal speelt. Een verhaal dat ook in deze tijd van spanningen wereldwijd uiterst actueel is.
De mooie het verhaal ondersteunende muziek van het 'Lied van de vrijheid' is geschreven door de dirigent van het koor, Gezinus M. Veldman.
Naast het Hoogeveens Christelijk Mannenkoor wordt medewerking aan de voorstelling verleend door sopraan Nine Roest, tenor Adri van der Weyde en bas Ronny Koekoek. Instrumentale medewerking wordt verleend door trompettist Ruben Dekker en trommelaar Tim Nijhuis. Een belangrijke rol is er voor de jonge Stijn Jurgens.
Het geheel staat onder leiding van Gezinus Veldman.
Overigens is er nog een bijzondere rol in dit muziekverhaal en die is voor de predikante van de Goede Herderkerk ds. J. Paans - Spoelstra.
De voorstelling van het "'Lied van de vrijheid' is op zaterdag 24 september om 20.00 uur in de Goede Herderkerk aan Lomanlaan 2 in Hoogeveen. Entree aan de kerkzaal € 12,50. Kinderen tot 12 jaar € 5,00.

Adres:
Lomanlaan 2
Postcode:
7906HB
Plaats:
Hoogeveen (Boek overnachting in Hoogeveen)
Dagje uit in Hoogeveen | Activiteiten Drenthe

Provincie:
Drenthe

Thema:
Anders
Soort:
Musical (meer musicals)
Uitvoering:
Koor
Doelgroep:
Alle leeftijden
Anders:
een muziekverhaal

Uitvoerenden:
Hoogeveens Christelijk Mannenkoor HCM o.l.v. Gezinus M. Veldman
sopraan Nine Roest, tenor Adri van der Weyde en bas Ronny Koekoek. Instrumentale medewerking wordt verleend door trompettist Ruben Dekker en trommelaar Tim Nijhuis. Een belangrijke rol is er voor de jonge Stijn Jurgens.

Entreeprijs volwassenen:
€ 12,50
Entreeprijs kinderen:
€ 5,00

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt
ITS-symbool:
Nee
Invalidentoilet:
Ja
Lift:
Nee

Internetadres:
http://www.mannenkoorhoogeveen.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Hoogeveens Christelijk Mannenkoor HCM.

Kaarten:
kaart verkoop 's avonds aan de deur.

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2022-09-06 17:17:47

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.