Christelijke Muziek & Concertagenda

Met Mendelssohn Verbonden Oudewater, Utrecht


Naam:
Met Mendelssohn Verbonden
Datum:
17 september 2022

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - u
Omschrijving:

Op zaterdag 17 september 2022 zingt Christelijk Vocaal Ensemble Marcantus uit Houten een concert met muziek van Felix Mendelssohn-Bartholdy. Het concert vindt plaats in de sfeervolle Grote of st. Michaelskerk te Oudewater, Noorder Kerkstraat 1.
Mendelssohn was als componist zeer veelzijdig. Tijdens dit concert worden diverse van zijn geestelijke composities voor koor ten gehore gebracht. In deze composities komen veel verschillende muzikale aspecten aan de orde. Mendelssohn herontdekte bijvoorbeeld de muziek van Johann Sebastian Bach en liet zich hierdoor inspireren. Daarom staat het Bachmotet ‘Ich lasse dich nicht’ op het programma in combinatie met het indrukwekkende motet ‘Mitten wir im Leben sind’ van Mendelssohn.
Mendelssohn schreef ook veel muziek voor gebruik in de Duitse eredienst. Hij componeerde muziek bij de verschillende onderdelen van de liturgie, die tijdens dit concert ten gehore worden gebracht.
Daarnaast had Mendelssohn een sterke connectie met de Anglicaanse traditie. Daarom zult u ook een aantal Engelstalige koorwerken van zijn hand horen.
A capella koorwerken worden afgewisseld met op orgel begeleide koorwerken. Het Wadsworth-koororgel wordt bespeeld door Rien Donkersloot.
Het concert begint om 20:00 uur. De kerk is geopend vanaf 19:30. Entree: € 12,00 Kinderen t/m 12 jaar: € 6,- Kaarten zijn verkrijgbaar via www.marcantus.eu/kaarten-bestellen of via kaartverkoopmarcantus@gmail.com.

Adres:
Noorder Kerkstraat 1
Postcode:
3421 BB
Plaats:
Oudewater (Boek overnachting in Oudewater)
Dagje uit in Oudewater | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor en Orgel


Entreeprijs volwassenen:
€ 12,00
Entreeprijs kinderen:
€ 6,00


Internetadres:
http://www.marcantus.eu/kaarten-bestellen
Email adres:
kaartverkoopmarcantus apenstaartje gmail.com
Meer concerten:
Alle concerten van Marcantus Houten.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2022-08-30 21:42:19

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.