Christelijke Muziek & Concertagenda

Orgelconcert Wouter Harbers in Terschuur Terschuur, Gelderland


Naam:
Orgelconcert Wouter Harbers in Terschuur
Datum:
27 augustus 2022

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 21:15u
Omschrijving:

Pianist Wouter Harbers begon zijn muzikale opleiding op de klavieren van het orgel. Later switchte hij over naar de zwart-wit toetsen van de piano. Maar zijn passie voor het orgel bleef stiekem op de achtergrond aanwezig.
Inmiddels gaf hij orgelconcerten op prachtige instrumenten: van de historische orgels in de Nieuwe Kerk te Amsterdam en de Bovenkerk te Kampen, tot het Van den Heuvel orgel in Katwijk. Ook bespeelde hij het orgel in de Grote Zaal van Het Concertgebouw: een droom die in vervulling ging… D.V. zaterdag 27 augustus komt hij naar de Sionskerk in Terschuur: hier laat hij u het orgel graag in alle geuren en kleuren horen!

Het afwisselende programma met maar liefst 12 (!) werken begint met een opgewekte koraalfantasie van John Propitius (met samenzang) . Daarna bezoeken we Duitsland, in beroemde muziek van Bach. En we dromen even weg bij de zangerige Cantilena van Rheinberger. Vervolgens vrolijkt Wouter u op met lichte muziek uit Venetië, met een vioolconcerto van Vivaldi (bewerkt voor orgel natuurlijk, want viool kan hij niet spelen). Daarna drie prachtige stukken uit Parijs. Waan u even in de prachtige Saint-Sulpice met Widors Meditation of beeld u een enorm Cavaille-Coll orgel in met de beroemde toccata van Boëllmann.
We sluiten na ruim een uur af met nog drie juweeltjes: een verstild Abide with me, het ontroerende Adagio van Albinoni en een meeslepende koraalfantasie van Klaas Jan Mulder met samenzang.
Zie bijlage voor het volledige programma.

Komt u meegenieten? Aanvang om 20.00 uur. De entree is gratis; er is een collecte bij de uitgang.
Na afloop van het concert is er - onder genot van een hapje en drankje - gelegenheid voor ontmoeting met de musicus en andere bezoekers. U vindt de Sionskerk Hoevelakenseweg 110 te Terschuur. Kijk voor meer info: www.wouterharbers.nl

De overige concerten zijn D.V.:
Zaterdag 29 oktober - Bas de Vroome, orgel en Marijke Schaap, viool
Zaterdag 26 november - Jaap Zwart, orgel

Adres:
Hoevelakenseweg 110
Postcode:
3784 WJ
Plaats:
Terschuur (Boek overnachting in Terschuur)
Dagje uit in Terschuur | Activiteiten Gelderland

Provincie:
Gelderland

Thema:
Anders
Soort:
Orgel (meer orgelconcerten)
Uitvoering:
Anders


Entreeprijs:
Gratis


Email adres:
h.nap apenstaartje kliksafe.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Concertcomité Sionskerk Terschuur.
Telefoon:
0342-462358


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2022-08-22 19:49:11

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar