Christelijke Muziek & Concertagenda

Eric Koevoets presenteert Bach Volume 10 Dordrecht, Zuid-Holland


Naam:
Eric Koevoets presenteert Bach Volume 10
Datum:
30 juni 2022

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 21:15u
Omschrijving:

Op donderdag 30 juni presenteert organist Eric Koevoets Volume 10 van ‘Bach complete organ works on modern organs' in de St. Antoniuskerk. Tijdens het concert staan natuurlijk orgelwerken van Bach centraal. Maar ook werken van een andere geliefde componist van Koevoets staan op het programma, namelijk van César Franck. Dit omdat deze 200 jaar geleden geboren is. Het concert begint om 20:00 uur. De nieuwe dubbel-CD is na afloop te koop voor € 15,--. De toegang is gratis met een collecte na afloop (richtbedrag € 10,-- p.p.)

Bach en Franck
Eric Koevoets nadert met volume 10 het einde van dit enorme project. Al heel veel bijzonders is de revue gepasseerd, maar deze CD overstijgt alles met de opname van de Grote én Kleine Orgelmis van grootmeester Bach. Wat ook noemenswaardig is, is dat deze Grote Orgelmis is opgenomen op het Verschuerenorgel uit 1938 in de St. Catharinakerk in Eindhoven. Tijdens het concert speelt hij van Bach Praeludium et Fuga in Es BWV 552 en Canonische Veränderungen ‘Vom Himmel hoch da komm ich her’ BWV 769. Van César Franck speelt hij drie composities uit diens Six Pièces voor orgel. De andere drie werken daarvan speelt hij ook in de St. Antoniuskerk op zaterdag 8 oktober tijdens een middag van de K.V.O.K.-ZHZ, die in het teken van deze grandioze componist staat.

Adres:
St. Antoniuskerk - Burg.de Raadtsingel 45 - Dordrecht
Postcode:
3311 JG
Plaats:
Dordrecht (Boek overnachting in Dordrecht)
Dagje uit in Dordrecht | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Orgel (meer orgelconcerten)
Uitvoering:
Solist(en)
Doelgroep:
Volwassenen

Uitvoerenden:
Eric Koevoets, organist-titulair St.Lambertuskerk R'dam-Kralingen

Entreeprijs:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt
Invalidentoilet:
Ja

Internetadres:
https://erickoevoets.nl/
Email adres:
cinthadevreede apenstaartje gmail.com
Meer concerten:
Alle concerten van St. Orgelconcerten Dordrecht.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2022-06-18 11:15:52

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar