Christelijke Muziek & Concertagenda

Feestelijk slotconcert Westerkerkmuziek met Rossini’s Messe Solennelle Veenendaal, Utrecht


Naam:
Feestelijk slotconcert Westerkerkmuziek met Rossini’s Messe Solennelle
Datum:
25 juni 2022

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
16:00u - 17:00u
Omschrijving:

Op 25 juni, 16.00 uur, vindt in de Westerkerk, Goudvink 2 te Veenendaal, het slotconcert van het seizoen plaats. Daarin wordt de feestelijke ‘Petite Messe Solennelle’ (kleine plechtige mis) van Gioachino Rossini uitgevoerd. Een speciaal daarvoor in het leven geroepen projectkoor tekent voor de uitvoering. Kees Jan de Koning zal het werk dirigeren en jonge zangtalenten, nog studerend of recent afgestudeerd, zingen de solopartijen. De pianisten Roland Aalbers en Chris Kok zorgen voor de begeleiding en worden daarin bijgestaan door Dirk Luijmes op een harmonium, een instrument dat weinig voorkomt in de klassieke muziek. Het concert stond aanvankelijk gepland als slot van het jubileumjaar van de concertserie in juni 2020 maar moest vanwege corona worden uitgesteld.
De mis werd in 1863 geschreven, mogelijk op verzoek van graaf Pillet-Will voor zijn vrouw Louise aan wie het is opgedragen. De componist, die meer dan 30 jaar geleden gestopt was met het componeren van opera's, beschreef het als "de laatste van mijn zonden van ouderdom”. Het uitgebreide werk is een missa solemnis, maar Rossini noemde het, niet zonder ironie, petite (weinig). Hij componeerde het oorspronkelijk voor twaalf zangers, waaronder vier solisten, twee piano's en harmonium.
Er zijn plaatsen beschikbaar voor toehoorders die graag nog op 1,5 meter afstand van anderen willen zitten. Plaats reserveren is niet nodig. De entree is gratis. Aan de uitgang wordt een collecte gehouden. Meer informatie is te vinden op www.westerkerkmuziekveenendaal.nl.

Adres:
Goudvink 2
Postcode:
3906 AL
Plaats:
Veenendaal (Boek overnachting in Veenendaal)
Dagje uit in Veenendaal | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor, Orkest en Solist(en)
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Kees Jan de Koning (1961) studeerde blokfluit en zang aan de conservatoria van Utrecht en den Haag. Hij is een veelgevraagd ensemblezanger en zingt als vaste zanger in het vermaarde Quink Vocaal Ensemble en het Nederlands Kamerkoor en wordt regelmatig gevraagd voor internationale ensembles zoals het Huelgas Ensemble en het Gesualdo Consort Amsterdam. Als solist treedt hij op in opera- en oratoriumconcerten. De laatste jaren werkt Kees Jan ook als projectdirigent en vocale koorcoach.

Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis


Internetadres:
http://www.westerkerkmuziekveenendaal.nl
Email adres:
info apenstaartje westerkerkmuziekveenendaal.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Stichting Westerkerkmuziek Veenendaal.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2022-06-17 00:25:44

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.