Christelijke Muziek & Concertagenda

Anda Jaleo Utrecht, Utrecht


Naam:
Anda Jaleo
Datum:
25 juni 2022

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
14:30u - 16:30u
Omschrijving:

Na een Fins en Tsjechisch project heeft Zangria zich nu toegelegd op de Spaanse muziek en cultuur van de twintigste eeuw. De dichter en musicus Federico García Lorca neemt daarbij een centrale plaats in.

De gedichten van García Lorca en diens belangstelling voor Spaanse volksmuziek inspireerden het koor tot het samenstellen van een programma met zijn gedichten, op muziek gezet door F. Vila. Daarnaast zingt het koor enkele bewerkingen van door García Lorca herontdekte volksliederen, waarin Moorse, Sefardische en Zigeuner-invloeden duidelijk hoorbaar zijn.

Bijzonder is, dat Zangria in het kader van dit project samenwerkt met het gitaarorkest SGEN (Studenten Gitaar Ensemble Nederland). Zij zullen in het kader van dit programma het door de Engelse componist G. Garcia geschreven Lorca Concierto uitvoeren met als solisten de vooraanstaande Nederlandse gitaristen Izhar Elias en Fernando Riscado Cordas.

Een verteller licht de context van de liederen toe om zo de Wereld van García Lorca op te roepen.

Adres:
Tuindorpkerk
Postcode:
3571WH
Plaats:
Utrecht (Boek overnachting in Utrecht)
Dagje uit in Utrecht | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor


Entreeprijs:
€ 15,00

Rolstoeltoegankelijk:
Onbekend

Internetadres:
http://www.zangria.nl
Email adres:
info apenstaartje zangria.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Binnenstadskoor Zangria.
Telefoon:
0649717109

Kaarten:
15,00 bij entree; 12,50 in voorverkoop via https://digitalekaartverkoop.nl/evenementen/categorie/klassiek/lijst/?tribe-bar-date=2022-06-25

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2022-06-09 15:01:17

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.