Christelijke Muziek & Concertagenda

Openlucht koffieconcert op Schanseiland in Maassluis Maassluis, Zuid-Holland


Naam:
Openlucht koffieconcert op Schanseiland in Maassluis
Datum:
25 juni 2022

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
11:00u - 12:15u
Omschrijving:

‘Koffieconcert door jong muzikaal talent op Schanseiland’

Op zaterdag 25 juni a.s. om 11.00 uur organiseert Stichting Maassluise Muziekweek, organisator van het jaarlijkse Jong Talent Concours Maassluis, een openlucht koffieconcert op Schanseiland in Maassluis. Zangeres en hoboïste Maria Pedano, altvioliste Anuschka Pedano en pianist Jorian van Nee brengen een programma met muziek dat deels in het teken staat van 150 jaar Nieuwe Waterweg met muziek van o.a. Klughardt (delen uit Schilflieder), Shostakovich (delen uit The Gadly), Saint-Saëns (De zwaan), Ravel (Une Barque sur l’Océan), Charles TrenetLa Mer en andere chansons.
De toegang tot het concert is gratis. Vanaf 10.30 uur staat de koffie klaar.

De zeer muzikale zussen Maria en Anuschka Pedano behaalden al op hele jong leeftijd prijzen op verschillende concoursen. Zo won Maria o.a. het Concours de la Chanson Française en stond in de finale van het Concertgebouwconcours. Zij werkte o.a. samen met het Residentie-orkest.
Anuschka won o.a. een eerste prijs bij het Britten Altvioolconcours, het internationale concours ‘Concours Européen pour Jeunes Solistes’, de Classic Young Masters Award en de Sinfonia Award en stond zij in de finale van het Koninklijk Concertgebouwconcours.

Maria en Anuschka zijn regelmatig te gast bij (internationale) festivals zoals: het Wonderfeel festival, het Grachtenfestival, Klassiek op het Amstelveld, het Russische kamermuziekfestival ‘Winteravonden aan de Amstel’, het Schiermonnikoogfestival, het festival Vocal Art Rhein-Main in Frankfurt en het Spivakov festival in Moskou.
Anuschka stond op belangrijke concertpodia als het Musikverein in Wenen, de Berliner Philharmonie, Victoria Hall in Singapore, de Doelen Rotterdam, de Philharmonie in Haarlem.
Momenteel studeert Maria zang en hobo aan het Conservatorium van Amsterdam en Anuschka studeert altviool ook aan het CvA.

Pianist Jorian van Nee studeert aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij eerst les kreeg van David Kuyken en nu van Frank Peters. Jorian heeft meerdere masterclasses gevolgd. Tevens volgde hij enkele compositielessen bij Willem Jeths. Jorian treedt regelmatig op, zowel solo als in ensembles. Jorian is de pianist van het Audax trio. Hij speelde ook enkele keren met orkest zoals het Residentie Orkest en Sinfonia Rotterdam.

Adres:
Schanseiland
Postcode:
3144EK
Plaats:
Maassluis (Boek overnachting in Maassluis)
Dagje uit in Maassluis | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Ensemble

Uitvoerenden:
Zangeres en hoboïste Maria Pedano, altvioliste Anuschka Pedano en pianist Jorian van Nee.

Entreeprijs:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Onbekend

Internetadres:
https://maassluisemuziekweek.nl
Email adres:
voorzitter apenstaartje maassluisemuziekweek.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Stichting Maassluise Muziekweek.
Telefoon:
0622183927


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2022-06-08 17:09:57

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.