Christelijke Muziek & Concertagenda

Kamerorkest Ceacilia Camerata met werken van Mendelssohn, Telemann, Dvorák en Strawinsky Veenendaal, Utrecht


Naam:
Kamerorkest Ceacilia Camerata met werken van Mendelssohn, Telemann, Dvorák en Strawinsky
Datum:
21 mei 2022

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
16:00u - 17:00u
Omschrijving:

Kamerorkest brengt werken van Mendelssohn, Telemann, Dvorák en Strawinsky
Op 21 mei om 16.00 uur vindt in de Westerkerk, Goudvink 2 te Veenendaal, een concert plaats door kamerorkest Ceacilia Camerata o.l.v. Jasper de Waal. Dit orkest, bestaande uit ruim 40 spelers, brengt enkele hoogtepunten uit het klassieke orkestrepertoire ten gehore. Van Mendelssohn wordt een vrolijke strijkerssymfonie gespeeld. Vervolgens klinkt een concert voor twee fluiten en orkest van Georg Philipp Telemann, gevolgd door een serenade voor blazers van Antonin Dvorák. Tenslotte wordt de bekende Pulcinella-suite van Igor Strawinsky gespeeld.
Er zijn plaatsen beschikbaar voor toehoorders die graag nog op 1,5 meter afstand van anderen willen zitten. De entree is gratis. Aan de uitgang wordt een collecte gehouden. Meer informatie is te vinden op www.westerkerkmuziekveenendaal.nl.

Adres:
Goudvink 2
Postcode:
3906 AL
Plaats:
Veenendaal (Boek overnachting in Veenendaal)
Dagje uit in Veenendaal | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Orkest
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Het ensemble Caecilia Camerata heeft als doel gepassioneerde musici met een carrière buiten de muziekwereld de kans te geven om samen op hoog niveau muziek te maken. De naam is ontleend aan de heilige Caecilia, die volgens de legende uit een voorname Romeinse familie afkomstig was. Ze werd patrones van de muziek, instrumentenmakers en zangers. De toevoeging ‘Camerata’ duidt allereerst op het karakter van het orkest – het is een kamerorkest waarin ieders inbreng van belang is. Daarnaast verwijst het ook naar het woord kameraden (vrienden); de orkestleden zijn zowel liefhebbers van muziek als (muziek)vrienden.
Naast een zeer geslaagde carrière als solo-hoornist bij o.a. het Koninklijk Concertgebouworkest is Jasper de Waal ook actief als dirigent. Hij dirigeerde in Nederland succesvol het Noord Nederlands Orkest, Het Nederlands Philharmonisch Orkest, het Residentie Orkest, het Rotterdams Philharmonisch Orkest en de Philharmonie Zuid Nederland. In 2014 maakte Jasper zijn internationale debuut bij Philharmonica de Stat Transilvania in het Roemeense Cluj, waar hij wegens groot succes direct werd teruggevraagd. Als hoornist is Jasper nog steeds actief op het hoogste niveau in het Chamber Orchestra of Europe.

Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis


Internetadres:
http://www.westerkerkmuziekveenendaal.nl
Email adres:
info apenstaartje westerkerkmuziekveenendaal.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Stichting Westerkerkmuziek Veenendaal.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2022-05-12 00:35:06

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar