Christelijke Muziek & Concertagenda

Orphée et Euridice Enschede, Overijssel


Naam:
Orphée et Euridice
Datum:
3 juni 2022

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:30u - u
Omschrijving:

Voor het eerst een live-opera op Vliegveld Twenthe! Laat je meevoeren met de beroemde Orphée + Euridice van Gluck: de klassieke Orpheus-mythe, nu in een moderne enscenering. Met barokorkest, dansers, koor en solisten: zo'n 100 uitvoerenden. In Hangar 10. Bezoek de bruiloft van Orphée en Euridice en leef mee als hij haar kwijtraakt aan de onderwereld. Zal hij zijn geliefde weer in de armen sluiten?

Hangar 10 vormt het decor voor dit opera-evenement. De oude motorwerkplaats voor F16-straaljagers biedt een intrigerende achtergrond voor de liefdesgeschiedenis van de betoverende zanger en zijn nimf. Wie dit weekend de Kunstroute van Kunstenlandschap fietst, fietst al letterlijk door de Hangar: een prachtig kunstwerk is namelijk onderdeel van het decor.

Cast van 100 uitvoerenden
De cast bestaat uit de solisten Noëlle Drost (Euridice), Ilja Aksionov (Orphée) en Maria Kraaijkamp (Amor); met daarnaast initiatiefnemer Vocaal Ensemble Ex Arte en Barokorkest La Sorpresa dat op authentieke 18e-eeuwse instrumenten speelt. Ook doen leerlingen mee van de Artez-vooropleidingen Dans en Muziek en de Kunstklassen van het Kottenpark, onderdeel van het Stedelijk Lyceum in Enschede. Met 3 solisten, een 40-koppig koor, 35 musici, 20 dansers en 10 figuranten staan er ruim 100 uitvoerenden op de planken: oud en jong, beroepsmusici en -solisten, koorzangers, scholieren en vrijwilligers.

De artistieke leiding is in handen van theatermaker Jasper Korving en dirigent Emile Engel die samen al garant stonden voor spectaculaire voorstellingen in de Steengroeve in Winterswijk.

Waan je een bruiloftsgast op het feest van Orphée en Euridice en laat je meenemen door de opzwepende muziek en dans van deze beroemde opera. Luister naar de prachtige zang van de ontroostbare Orphée als zijn geliefde sterft en zie de twijfels van Euridice als hij haar wil ophalen uit de onderwereld: Waarom kijkt hij haar niet aan? Houdt hij nog wel van haar? Zo niet, dan blijft ze liever bij de schimmen van de doden. Krijgt Orphée zijn Euridice eigenlijk wel terug?

Weekendtip
Een weekendje uit, met kunst buiten en binnen? Fiets/wandel dan de Kunstroute van kunstenlandschap.nl en bezoek daarna Orphée + Euridice in Hangar 10!

Orphée + Euridice is te zien op 3 juni (20:30 uur), 4 juni (20:30 uur) en 6 juni (15:00 uur).

Adres:
Vliegveld Twenthe: Vliegveldweg 345
Postcode:
7524 PT
Plaats:
Enschede (Boek overnachting in Enschede)
Dagje uit in Enschede | Activiteiten Overijssel

Provincie:
Overijssel

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Orkest en Solist(en)


Entreeprijs:
€ 45,00


Internetadres:
http://www.operavliegveldtwenthe.nl
Email adres:
info apenstaartje operavliegveldtwenthe.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Vocaal Ensemble Ex Arte.
Telefoon:
0615102331


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2022-05-03 22:42:23

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar