Christelijke Muziek & Concertagenda

Benefietconcert Oriolus voor Bake4Ukraine Veenendaal, Utrecht


Naam:
Benefietconcert Oriolus voor Bake4Ukraine
Datum:
5 mei 2022

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20u - 00u
https://www.youtube.com/watch?v=26iu6bq34Ng
Omschrijving:

Op 5 mei organiseert Oriolus een benefietconcert voor Bake4Ukraine, een initiatief dat begonnen is om de inwoners van het stadje Brovary, bij Kiev, van eten te blijven voorzien. Terwijl wij de dag van de vrijheid vieren, woedt er aan de rand van Europa een oorlog. In Brovary deed een Oekraïens-Nederlands gezin er alles aan om de achtergebleven bewoners van gratis brood en soep te voorzien. Winkels zijn gesloten, werkgelegenheid en inkomen zijn weggevallen, en Bake4Ukraine was voor duizenden mensen de enige manier om nog aan eten te komen. Mensen stonden uren in de rij, terwijl vrijwilligers ook brood brachten naar degenen die dat niet konden.

Inmiddels zijn de Russen weggetrokken uit de omgeving van Kiev en wordt duidelijk hoe erg de omliggende dorpen verwoest zijn. Om daar de mensen ook weer op gang te helpen wil Bake4Ukraine in verwoeste dorpen kleine bakkerijen helpen opstarten. Door lokaal kleine bakkerijen te beginnen, met behulp van Hiervoor worden mensen getraind en er zijn tweedehands bak attributen zoals ovens nodig. Bewoners waarvan het bedrijf waar ze werkten is verwoest en zo hun baan kwijt zijn geraakt kunnen een Bake4ukraine bakkerij beginnen en daarmee hun eigen geld verdienen, en de inwoners van het dorp kunnen weer vers brood kopen voor een schappelijke prijs.
Maar dit kost geld, en daar hebben zij ons voor nodig.

Daarom organiseert gemengd koor Oriolus, onder leiding van André van Vliet, in samenwerking met vele topmuzikanten een benefietconcert. Het concert bestaat uit twee delen. Als eerste The Armed Man, een mis voor de vrede, gecomponeerd door Karl Jenkins als protest naar aanleiding van de oorlog in Kosovo. En daarna Prayers for the Nations, een cantate van Lloyd Larson met gebeden voor vrede.

Het concert vindt plaats in de Westerkerk in Veenendaal, 5 mei, aanvang 20.00 uur (zaal open om 19.30 uur). Om zoveel mogelijk geld in te zamelen is de entree gratis.

Adres:
Westerkerk, Goudvink 2, Veenendaal
Postcode:
3906AL
Plaats:
Veenendaal (Boek overnachting in Veenendaal)
Dagje uit in Veenendaal | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Anders
Soort:
Anders (meer concerten)
Uitvoering:
Koor, Orkest en Solist(en)


Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Invalidentoilet:
Ja

Internetadres:
http://www.oriolus.nu
Email adres:
info apenstaartje oriolus.nu
Meer concerten:
Alle concerten van Oriolus.
Telefoon:
06-34861887


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2022-04-27 15:15:53

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar