Christelijke Muziek & Concertagenda

Nieuw gecomponeerde Lukas-Passie in de Westerkerk Veenendaal, Utrecht


Naam:
Nieuw gecomponeerde Lukas-Passie in de Westerkerk
Datum:
7 april 2022

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
19:30u - 20:30u
Omschrijving:

In het kader van het project ‘Passietijd in Veenendaal’ vindt op 7 april, 19.30 uur in de Westerkerk, Goudvink 2, een uitvoering plaats van een passie voor koor, solisten, gemeente, orgel en viool naar het evangelie naar Lukas. Een Lukas-passie dus. Deze passie werd geschreven door de organist van de Westerkerk, Ad Verhage. Op de donderdagavonden in de lijdenstijd worden in de Westerkerk vespers, - korte meditatieve vieringen – georganiseerd. Deze 6e vesper krijgt een enigszins ander karakter dan de andere doordat alle teksten op muziek gezet zijn en gezongen worden. Voor het lijdensverhaal werd het evangelie naar Lukas gebruikt in de Nieuwe Bijbelvertaling van 2004. Bijzonder is, dat in het stuk viermaal een ‘Kyrie eleison’ voorkomt, voor alle windstreken een keer. Want de roep om ontferming is in deze periode bijzonder actueel. Daarentegen komen geen aria’s in het stuk voor. De passie is geschreven in een gematigd modern klankidioom en duurt ongeveer een uur. De entree is gratis. Meer informatie is te vinden op de website www.westerkerkmuziekveenendaal.nl.

Adres:
Goudvink 2, Westerkerk
Postcode:
3906 AL
Plaats:
Veenendaal (Boek overnachting in Veenendaal)
Dagje uit in Veenendaal | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Orkest en Solist(en)
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Het evangelie wordt gezongen door een sopraan; de Christuspartij en de kleine rollen, zoals Petrus en Pilatus, worden door mannenstemmen vertolkt, het koor zingt de teksten die in het evangelie door de Joodse leiders of het volk werden gezegd. Het verhaal wordt regelmatig onderbroken door – vaak bekende - kerkliederen uit de lijdenstijd waarbij de gemeente ook muzikaal wordt ingeschakeld; zij participeert in de 7 kerkliederen die het werk bevat. Zo komen bijvoorbeeld de liederen ‘Jezus om uw lijden groot’ en ‘met de boom des levens’ aan bod in de passie.

Entreeprijs:
Gratis


Internetadres:
http://www.westerkerkmuziekveenendaal.nl
Email adres:
info apenstaartje westerkerkmuziekveenendaal.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Stichting Westerkerkmuziek Veenendaal.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2022-03-25 01:44:09

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar