Christelijke Muziek & Concertagenda

Vrolijk Voorjaarsconcert in Breda! Breda, Noord-Brabant


Naam:
Vrolijk Voorjaarsconcert in Breda!
Datum:
5 april 2022

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
11:00u - 12:15u

Beluister geluidsfragment
Omschrijving:

Pianist Wouter Harbers geeft maandelijks een koffieconcert in de Waalse Kerk te Breda. Dinsdagochtend 5 april is het een vrolijk concert rondom het thema ‘Lentekriebels…’ Welke muziek past daar het best bij?

Samen met trompettist Maurice van Dijk laat Wouter u vele soorten feestelijke muziek horen! De musici gebruiken hiervoor vier instrumenten: vleugel, orgel, trompet & bügel!

Het concert begint in hartje Londen, met een opgewekte Trumpet Tune van ruim drie eeuwen geleden (Purcell). Daarna naar Duitsland, voor een vrolijk lentelied van Mendelssohn (Frühlingslied). En we sluiten dit blokje af met een spetterend orgelstuk van Bach: zijn Dorische toccata.

In Italië schijnt altijd de zon: dat hoort u in een vrolijk concerto van Vivaldi! En in de Parijse zon doen we tijdens het koffieconcert even onze ogen dicht met Faurés prachtige 'Après un rêve'.

Daarna gaan we het museum in, met een selectie uit Moessorgski’s Schilderijententoonstelling, die eindigt bij "De Poort van Kiev". Hierbij staan we natuurlijk stil bij de situatie in Oekraïne…
We sluiten het programma hoopvol af met Elgars fantastische "Land of Hope and Glory"!

Dinsdagochtend 5 april bent u vanaf 10:30u hartelijk welkom in de Waalse Kerk aan de Catharinastraat 83 te Breda. Hier krijgt u eerst een lekker bakje koffie van koster Marcel Dalinghaus. Het concert start vervolgens om 11:00u. Wouter en Maurice vertellen u tijdens het concert graag meer over de muziek, zodat deze echt tot leven komt. Het concert duurt ruim een uur. Komt u meegenieten?

Adres:
Catharinastraat 83
Postcode:
4811 XG
Plaats:
Breda (Boek overnachting in Breda)
Dagje uit in Breda | Activiteiten Noord-Brabant

Provincie:
Noord-Brabant

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Instrumentaal

Uitvoerenden:
Trompet/Bügel: Maurice van Dijk
Piano/Orgel: Wouter Harbers

Entreeprijs:
€ 15,00


Internetadres:
http://www.koffieconcerten.nl
Email adres:
info apenstaartje wouterharbers.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Wouter Harbers.
Telefoon:
0617996123

Kaarten:
https://koffieconcerten.nl/bestellen.php

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2022-03-21 10:15:25

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar