Christelijke Muziek & Concertagenda

Café Paris, muziek van Lodewijk tot Pompidou Oss, Noord-Brabant


Naam:
Café Paris, muziek van Lodewijk tot Pompidou
Datum:
14 mei 2022

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:15u - 22:15u
https://www.youtube.com/watch?v=HKWH8Evy24I https://www.youtube.com/watch?v=4xDxYg3TcVU https://www.youtube.com/watch?v=C4xlIERKv7w&list=OLAK5uy_nr-AFTt8z0YEe-y9tsWdpoe5hx5WEYZxY&index=6
Omschrijving:

Bij het concert Café Paris, door het top strijkorkest Ciconia Consort olv Dick van Gasteren luistert u, in gezellige Parijse sferen met een glaasje Franse wijn, naar een afwisselend mozaïek van twee eeuwen toonaangevende Parijse muziek van geliefde romantici en (vroeg)modernen. Werken worden gespeeld van Bizet, Fauré, Chopin, Castérède en Milhaud.
In 2018 nam Ciconia Consort zijn debuut-CD op met Frans repertoire. Dit was niet toevallig. Ciconia heeft een voorliefde voor Franse muziek, maar omgekeerd hebben Franse componisten ook een voorliefde voor het fenomeen ‘strijkorkest’. Vooral in de tweede helft van de 20e eeuw verschijnen veel composities voor deze bezetting. Zo was de prachtige eerste symfonie van Castérède een ontdekking voor Ciconia. Nu gaan Ciconia en de gerenommeerde en veelzijdige pianist Paolo Giacometti het avontuur aan met zijn pianoconcert. Dirigent Dick van Gasteren vertelt u alles over de politieke, sociale en architectonische context waarin deze toonaangevende muziekwerken werden gecomponeerd.

Adres:
Lievekamp
Postcode:
5341 GM
Plaats:
Oss (Boek overnachting in Oss)
Dagje uit in Oss | Activiteiten Noord-Brabant

Provincie:
Noord-Brabant

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Orkest en Solist(en)
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
strijkorkest Ciconia Consort
Dick van Gasteren, dirigent
Paolo Giacometti, piano

Entreeprijs volwassenen:
€ 22,50
Entreeprijs kinderen:
€ 11,50


Internetadres:
http://www.ciconiaconsort.nl
Email adres:
info apenstaartje ciconiaconsort.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Ciconia Consort.

Kaarten:
bestellen via www.lievekamp.nl

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2022-03-02 19:53:28

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.