Christelijke Muziek & Concertagenda

Stabat Mater in Zwolle Zwolle, Overijssel


Naam:
Stabat Mater in Zwolle
Datum:
14 maart 2022

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
10:30u - 11:45u

Beluister geluidsfragment
Omschrijving:

Maandagochtend 14 maart bent u van harte welkom in de Plantagekerk, voor een gezellig koffieconcert van pianist Wouter Harbers. Samen met twee topsolisten voert hij het Stabat Mater van Pergolesi uit.

De musici nemen u denkbeeldig mee naar de Dom van Napels op Goede Vrijdag, 30 maart 1736: tot nu toe wordt daar elk jaar het 'Stabat Mater' van Scarlatti uitgevoerd. De 26-jarige componist Giovanni Battista Pergolesi heeft echter een nieuwe versie geschreven, die vandaag in première gaat.
Het begin is meteen raak, er vloeien tranen bij tal van luisteraars. De beroemde filosoof Rousseau beschrijft de opening van dit meesterwerk zelfs als "het beste en ontroerendste duet dat ooit uit de pen van een componist is voortgekomen.”

Een groter compliment kan Pergolesi zich niet wensen. Maar hij krijgt het niet meer mee: Pergolesi overlijdt twee weken voor de eerste uitvoering aan de gevolgen van tuberculose, terwijl hij nog maar 26 is. Bijna 286 jaar later wordt dit meesterwerk uitgevoerd in de Plantagekerk in Zwolle! Wees erbij, laat u raken…

Wendeline van Houten vertolkt de sopraanpartij, Marianne Selleger studeerde o.a. bij de beroemde dirigent Nikolaus Harnoncourt in Salzburg; zij vertolkt de altpartij. Wouter Harbers begeleidt beide solisten en licht de muziek toe. Koffie vanaf 10:00u, het concert start om 10:30u en duurt ongeveer een uur. Hartelijk welkom!

Adres:
Ter Pelkwijkstraat 17
Postcode:
8011 SE
Plaats:
Zwolle (Boek overnachting in Zwolle)
Dagje uit in Zwolle | Activiteiten Overijssel

Provincie:
Overijssel

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Piano, orgel en zangers

Uitvoerenden:
Sopraan: Wendeline van Houten
Alt: Marianne Selleger
Orgel/piano: Wouter Harbers

Entreeprijs:
€ 17,50


Internetadres:
http://www.koffieconcerten.nl
Email adres:
info apenstaartje wouterharbers.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Wouter Harbers.
Telefoon:
0617996123

Kaarten:
https://koffieconcerten.nl/getticket.php?concert=151

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2022-02-25 10:00:43

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar