Christelijke Muziek & Concertagenda

Beth & Flo - een concert met twee vleugels Veenendaal, Utrecht


Naam:
Beth & Flo - een concert met twee vleugels
Datum:
19 februari 2022

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
16:00u - 17:00u
Omschrijving:

Na een periode waarin de covidpandemie het onmogelijk maakte, kan nu weer live gemusiceerd worden. De medewerkers van de Stichting Westerkerkmuziek zijn bijzonder blij om te kunnen melden dat op 19 februari, 16.00 uur in de Westerkerk, Goudvink 2 te Veenendaal, een concert plaatsvindt door de bevlogen pianistes Beth en Flo, die in Nederland flink aan de weg timmeren.
In november 2019 maakten Beth & Flo hun gezamenlijke debuut met orkest toen zij soleerden in het dubbelconcert van Poulenc met het HanzeOrkest Zwolle o.l.v. Frank Adams. In datzelfde seizoen toerden zij door het land met hun voorstelling Rachtime, een geregisseerd concert over Gershwin en Rachmaninov. Beth & Flo hebben opgetreden in Het Concertgebouw Amsterdam, Muziekgebouw Eindhoven, De Oosterpoort Groningen en vele andere zalen en theaters in Nederland. In 2018 maakte het duo een kleine tournee door het Verenigd Koninkrijk. Ook gaven Beth & Flo concerten in New York en op Sicilië. In 2020 stond het duo, dat erom bekend staat de grenzen van het klassieke concert te verleggen, in de Finale van het Amsterdams Kleinkunst Festival. De jury omschreef hen als “een veelbelovend cabaretduo dat klassieke muziek knap weet te combineren met prachtige scènes”.
In de Westerkerk staan werken voor twee piano’s op het programma. Naast de Seilervleugel die in de kerk staat, levert firma Bol als sponsor van de Westerkerkmuziek een tweede vleugel. Er worden zeer levendige en verrassende werken uitgevoerd van Saint-Saëns, Poulenc en Shostakovitch. Ook klinken de beroemde ouverture ‘Die Zauberflöte’ van Mozart en ‘de Moldau’ van Bedrich Smetana, beide bewerkt voor twee vleugels. Tenslotte vindt ook een wereldpremière plaats van het stuk Kaleidoscope van de Britse componist Oliver Davis, op verzoek van de componist in 2020 opgenomen door Beth en Flo.
In de organisatie van de concerten worden de regels van het RIVM gehanteerd. Het aantal plaatsen is beperkt. Plaats reserveren kan via de website (www.westerkerkmuziekveenendaal.nl). De entree is gratis. Aan de uitgang wordt een collecte gehouden. Meer informatie over het concert is ook te op de website.

Adres:
Goudvink 2, Westerkerk
Postcode:
3906 AL
Plaats:
Veenendaal (Boek overnachting in Veenendaal)
Dagje uit in Veenendaal | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Piano
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Beth & Flo, oftewel Elsbet Remijn en Claudette Verhulst, studeerden aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, waar zij beiden hun Masterdiploma klassiek piano behaalden.

Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis


Internetadres:
http://www.westerkerkmuziekveenendaal.nl
Email adres:
info apenstaartje westerkerkmuziekveenendaal.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Stichting Westerkerkmuziek Veenendaal.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2022-02-10 23:35:42

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar