Christelijke Muziek & Concertagenda

Pianowerken van Schubert en Chopin door Kanako Inoue in Westerkerkmuziek Veenendaal, Utrecht


Naam:
Pianowerken van Schubert en Chopin door Kanako Inoue in Westerkerkmuziek
Datum:
27 november 2021

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
16:00u - 17:00u
Omschrijving:

Op 27 november, 16.00 uur, vindt in de Westerkerk, Goudvink 2 te Veenendaal, een concert plaats door pianiste Kanako Inoue. Op het programma staat de vierdelige pianosonate in a-moll van Schubert; het gaat hier om één van de rijpere werken die Schubert schreef in een periode van relatief goede gezondheid en levenskracht. Het werk wordt geprezen om zijn kwaliteit en ambitie vanwege de volwassen pianosonatestijl van de componist. Van Fréderic Chopin klinken een Nocturne, een Ballade en een Barcarolle, werken die wat korter zijn, maar daarom niet minder van kwaliteit.
In de hele organisatie van de concerten worden de regels van het RIVM gehanteerd. Er zijn 150 plaatsen beschikbaar. Plaats reserveren kan via de website (www.westerkerkmuziekveenendaal.nl). De entree is gratis. Aan de uitgang wordt een collecte gehouden.

Adres:
Goudvink
Postcode:
3906 AL
Plaats:
Veenendaal (Boek overnachting in Veenendaal)
Dagje uit in Veenendaal | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Piano
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Kanano Inoue is geen onbekende in Westerkerkmuziek, maar zal nu voor het eerst een solorecital verzorgen. Kanako begon op vierjarige leeftijd met pianospelen. Vanaf dat moment ontwikkelde ze snel haar vaardigheden op de piano. Toen ze vijftien was, ging ze naar Tokyo om piano te studeren. Na het behalen van haar bachelor in 2005 besloot ze deel te nemen aan een zomercursus in Oostenrijk, geïnteresseerd in de manier waarop klassieke muziek in Europa wordt uitgevoerd en ervaren. Ze ontmoette grote Europese meesterpianisten, onder wie Martijn van den Hoek, een bekende Nederlandse pianist. Zo kwam ze terecht aan het Utrechts Conservatorium waar ze in 2008 haar Masterdiploma behaalde. Tijdens haar verblijf in Europa ontwikkelde Kanako liefde voor kamermuziek. Met haar warme en open persoonlijkheid is ze goed toegerust om andere uitvoerenden, muzikanten en dansers te begeleiden. Ze is dan ook één van de meest gevraagde pianisten van Nederland. Met zangeres Bernadeta Astari volgde ze vele kunstliedmasterclasses in Europa en trad ze op in Nederland, Japan en Indonesië. Ze werden ook uitgenodigd om op te treden in Het Concertgebouw Amsterdam tijdens de Dutch Classical Talent Tour in 2012. Nog steeds treedt ze veel op met jonge getalenteerde zangers, met strijkers op het Peter de Grote Festival in Groningen en met diverse kamermuziekensembles. Ze heeft een betrekking aan het conservatorium van Den Haag als pianist bij de dansopleiding.

Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis


Internetadres:
http://www.westerkerkmuziekveenendaal.nl
Email adres:
info apenstaartje westerkerkmuziekveenendaal.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Stichting Westerkerkmuziek Veenendaal.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2021-11-19 01:28:13

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.