Christelijke Muziek & Concertagenda

Skrabl orgel De Fontein Nijkerk 10 jaar Nijkerk, Gelderland


Naam:
Skrabl orgel De Fontein Nijkerk 10 jaar
Datum:
20 november 2021

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
1600u - 1700u
Omschrijving:

Dit jaar is het 10 jaar geleden (18 november 2011) dat het orgel in De Fontein kerk in Nijkerk in gebruik is genomen. Dit willen wij niet zomaar voorbij laten gaan en daarom organiseren wij zaterdag 20 november een open dag.
Van 11.00 t/m 15.00uur is de kerk open om het orgel te bespelen, beluisteren en van binnen te bekijken. Dus ben je benieuwd wat er achter de pijpen van een orgel allemaal schuil gaat dan is dit de kans om het eens rustig te komen bekijken.
De middag willen wij afsluiten met om 16.00uur een concert gegeven door de bekende organist Jos van der Kooy. Hij zal voor ons het orgel in zijn grote diversiteit aan de hand van een aantal lied en orgel werken laten horen.
De toegang tot het concert is gratis, na afloop zal er een collecte zijn ter bestrijding van de onkosten.
Van der Kooy (1951) is organist van de Remonstrantse Arminiuskerk in het hart van zijn geboortestad Rotterdam. Tevens is hij organist van de Raad van State in de Hofstad. Sinds september 2021 is hij concertorganist van het monumentale Maarschalkerweerd orgel in de St. Nicolaasbasiliek in IJsselstein. Van 1990 tot 2017 was Jos stadsorganist van Haarlem en daarmee vaste bespeler van het wereldberoemde Müller-orgel in de Grote-of Sint Bavokerk en het Cavaillé-Coll orgel in de Philharmonie. In de jaren van 1965 tot 2019 was hij organist en koordirigent van Amsterdamse kerken. In de periode van 1981 tot 2019 werkte hij in de Westerkerk.

Adres:
Dominee Kuypersstraat 2
Postcode:
3863CA
Plaats:
Nijkerk (Boek overnachting in Nijkerk)
Dagje uit in Nijkerk | Activiteiten Gelderland

Provincie:
Gelderland

Thema:
Anders
Soort:
Orgel (meer orgelconcerten)
Uitvoering:
Klassiek

Uitvoerenden:
Jos van der Kooy

Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt
Invalidentoilet:
Ja

Email adres:
zaterdagmiddagconcert apenstaartje gmail.com
Meer concerten:
Alle concerten van zaterdagmiddagmuziek De Fontein.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2021-11-10 20:20:33

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.