Christelijke Muziek & Concertagenda

Nieuw koor Vox Urbis zingt toprepertoire voor vrouwenkoor en harp Groningen, Groningen


Naam:
Nieuw koor Vox Urbis zingt toprepertoire voor vrouwenkoor en harp
Datum:
21 november 2021

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
15:00u - 16:15u
Omschrijving:

Een prachtig concert van vrouwenstemmen met harp en hoorns, uitgevoerd door het gloednieuwe stad-Groningse koor Vox Urbis. Met medewerking van Jareach Gilula (harp), Aukje Spijksma en Jan Krol (hoorn), en onder leiding van Luuk Dijkhuis.

Vox Urbis is een nieuw koor, samengesteld uit doorgewinterde leden van Groninger topkoren als Dualis, het Luthers Bach Ensemble en het Noordelijk Vocaal Ensemble. Voor dit project zijn twaalf gepassioneerde zangeressen bij elkaar gebracht om een fascinerend programma te brengen voor de ongewone bezetting van vrouwenkoor en harp.

Carols
Het concert begint met A Ceremony of Carols, een van de meest geliefde werken van Benjamin Britten: een boeiende verzameling van Carols op oude Engelse teksten, met veel verschillende sferen.
Hemel en Aarde vinden we ook bij de Choral hymns from the Rig Veda (group 3) van Gustav Holst, maar dan vanuit een Hindoeïstische blik. Bij de hymnen voor diverse goden en godinnen hoor je in de harp de fris klaterende beekjes en zie je het spetterend zonlicht.

Harp en hoorns
In Vier Gesänge op. 17 zet Johannes Brahms naast de harp ook twee hoorns in. Dat is niet toevallig, want de hoorn staat in de Romantiek voor melancholie, verlies, verloren liefdes, terwijl de harp bekend staat als intermediair tussen Hemel en Aarde. De werken die tijdens dit concert klinken, behoren alle tot de grote repertoirestukken voor vrouwenkoor en harp. Vox Urbis biedt nu een geweldige gelegenheid om ze bij elkaar te kunnen horen, gezongen door een uitstekend ensemble.

Adres:
Doopsgezinde Kerk, Oude Boteringestraat 33
Postcode:
9712GD
Plaats:
Groningen (Boek overnachting in Groningen)
Dagje uit in Groningen | Activiteiten Groningen

Provincie:
Groningen

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor


Entreeprijs:
€ 12,00


Internetadres:
https://www.voxurbis.nl
Email adres:
info apenstaartje voxurbis.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Vox Urbis.
Telefoon:
0610923227

Kaarten:
EUR 12,00 in de voorverkoop, https://www.voxurbis.nl/tickets of EUR 15,00 aan de zaal

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2021-11-08 14:28:54

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.