Christelijke Muziek & Concertagenda

Concert 'Meines Herzens Trost' Burgh, Zeeland


Naam:
Concert 'Meines Herzens Trost'
Datum:
11 december 2021
Tijd:
20:00u - 21:30u
Omschrijving:

Barokensemble Consort of Voices presenteert in december een nieuw project met Duitse barokmuziek. Onder de titel ‘Meines Herzens Trost’ brengt het ensemble vocale werken, instrumentale sonates en orgelwerken van onder andere Buxtehude, Hammerschmidt, Reincken, Schütz en Weckmann.

De muziek tussen Heinrich Schütz en Johann Sebastian Bach is een grote schatkamer van nog te ontdekken meesterwerken. In dit programma hoort u enkele parels uit dit 17e eeuwse Duitse repertoire, zoals ‘Mein Herz ist bereit’ van Schütz en de cantate ‘Herr, wenn ich nur Dich habe’ van Dietrich Buxtehude. Naast deze componisten staan er nog andere, minder bekende componisten op het programma zoals Johann Valentin Meder, Johann Theile en Matthias Weckmann. Zij componeerden zeer persoonlijke muziek die direct tot het hart spreekt. Daarnaast is er instrumentale muziek met twee virtuoze sonates voor barokviool en viola da gamba van Buxtehude en Reincken.

Vocale solist is sopraan Marlotte van’t Hoff die vaak met Consort of Voices op het podium staat. Het instrumentale ensemble bestaat uit barokviolen, viola da gamba, klavecimbel en orgel. Geniet van de schitterende cantates en fijnzinnige instrumentale muziek van deze Duitse meesters uit de 17e eeuw. De concerten zijn mede mogelijk gemaakt door financiële steun van het Zeelandia Cultuurfonds.

Adres:
Burghse Ring 33
Postcode:
4328LL
Plaats:
Burgh (Boek overnachting in Burgh)
Dagje uit in Burgh | Activiteiten Zeeland

Provincie:
Zeeland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Orkest en Solist(en)


Entreeprijs volwassenen:
€ 17,50
Entreeprijs kinderen:
€ 8,00


Internetadres:
http://www.consortofvoices.nl
Email adres:
consortofvoices apenstaartje gmail.com
Meer concerten:
Alle concerten van Consort of Voices.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2021-10-26 09:04:48

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.