Christelijke Muziek & Concertagenda

TCOV na lange tijd weer te beluisteren met Beethovenprogramma. Hengelo, Overijssel


Naam:
TCOV na lange tijd weer te beluisteren met Beethovenprogramma.
Datum:
26 november 2021

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20.00u - 22.00u
Omschrijving:

Eerste concert in vernieuwde Stadhuishal De stadhuishal is grondig verbouwd en vijf jaar gesloten geweest. Het is wel bijzonder dat TCOV met dit Beethovenconcert als eerste op dit concertpodium mag optreden.
Jong talent Evander Eijsink (2008) is een jong pianotalent uit Hengelo. Hij heeft diverse prijzen gewonnen in binnen- en buitenland en treedt op met bekende orkesten. Hij neemt de pianopartij van de Koorfantasie voor zijn rekening.
Programma Het Beethovenprogramma bestaat uit de Ouverture Coriolan, de Koorfantasie en de Mis in C.
Medewerking Het concert wordt uitgevoerd met medewerking van:
Het Clarus solistenkwartet, in de volgende samenstelling
Petra Stoute (sopraan)
Rosina Fabius (alt)
Marcel Rijans (tenor)
Patrick Pranger (bas)
Begeleiding: Nederlands Begeleidings Orkest
Algemene leiding: Eric Kotterink (dirigent)
Beschrijving programma
Ouverture Coriolan (1807). De Romeinse patriciër Gaius Marcius Coriolanus maakte zich gehaat in Rome door zijn strenge bewind. Hij werd tijdens een tribunaal tot ballingschap veroordeeld en vluchtte naar een naburige stad. Deze stad wist hij tot een oorlog tegen zijn vaderland aan te zetten. Op opmars verliep gunstig. De Romeinen sturen een afvaardiging om voor vrede te pleiten, aangevoerd door zijn vrouw en zijn moeder. Beethoven geeft in de Ouverture Coriolan het onbuigzame karakter en de innerlijke strijd tijdens het smeken van beide vrouwen van Coriolan weer.
Koorfantasie De Koorfantasie is een stuk voor piano, orkest, solisten en koor. Beethoven componeerde dit stuk in 1808, 38 jaar oud. De koorfantasie wordt wel gezien als een voorstudie voor de finale van Beethovens 9e symfonie.
Mis in C Prins Esterhàzy verzocht Beethoven een mis te schrijven voor de naamdag van zijn vrouw Maria. Hij componeerde de mis in C (1807) voor orkest, koor en solisten. In deze mis zijn de symfonische en vocale kwaliteiten van Beethoven goed te horen. Hij vatte tekst en muziek op als één geheel. De mis staat in C-groot, bij Beethoven de toonaard van rust en verlichting

Adres:
Burg van Dussenplein 1
Postcode:
7551EB
Plaats:
Hengelo (Boek overnachting in Hengelo)
Dagje uit in Hengelo | Activiteiten Overijssel

Provincie:
Overijssel

Thema:
Anders
Soort:
Oratorium (meer Oratorium)
Uitvoering:
Koor, Orkest en Solist(en)


Entreeprijs:
€ 25,00


Internetadres:
http://www.tcovnnl
Email adres:
voorzitter apenstaartje tcov.nl
Meer concerten:
Alle concerten van TCOV.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2021-10-21 11:40:58

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.