Christelijke Muziek & Concertagenda

Het Nederlands Symfonisch Accordeon Orkest in Westerkerkmuziek Veenendaal, Utrecht


Naam:
Het Nederlands Symfonisch Accordeon Orkest in Westerkerkmuziek
Datum:
23 oktober 2021

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
16:00u - 17:00u
Omschrijving:

Op 23 oktober, 16.00 uur, wordt in de Westerkerk, Goudvink 2, een concert gegeven door het Nederlands Symfonisch Accordeon Orkest (NSAO), o.l.v. Tim Fletcher. De musici nemen u mee door ruim vierhonderd jaar Nederlandse muziek onder de titel ‘NSAO goes Dutch!’ Barokmuziek, muziek uit de romantiek en hedendaagse werken wisselen elkaar af. Onverwacht mooie en bijzondere muziek van eigen bodem, soms gearrangeerd van muziek voor een oorspronkelijk andere bezetting, maar met verrassend veel muziek die speciaal voor accordeonorkest werd geschreven. Op het programma staan werken van klassieke componisten als Unico van Wassenaer en Johan Wagenaar, maar ook van Wim Brandse en van de dirigent, Tim Fletcher. Medewerking wordt verleend door de organist Geerten Liefting, die al sinds langere tijd samenwerkt met het orkest. Hij schreef speciaal voor dit programma een compositie - Sunday - die hier in première zal gaan. Daarnaast zal Geerten een tweetal improvisaties spelen op het orgel in de stijl van deze Nederlandse componisten.
Het concert wordt volledig volgens de richtlijnen van het RIVM georganiseerd. Het is nodig dat u zich aanmeldt via de website van de Westerkerkmuziek (www.westerkerkmuziekveenendaal.nl) en in het bezit bent van een coronatoegangs- en ID-bewijs. De entree is gratis. Aan de uitgang wordt een collecte gehouden. Meer informatie over het NSAO en het programma is te vinden op de website.

Adres:
Goudvink
Postcode:
3906 AL
Plaats:
Veenendaal (Boek overnachting in Veenendaal)
Dagje uit in Veenendaal | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Orkest
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
het Nederlands Symfonisch Accordeon Orkest (NSAO), o.l.v. Tim Fletcher. De spelers van het NSAO komen uit het hele land. Voor Nederlandse begrippen is het een groot accordeonorkest, bestaande uit 34 accordeonisten verdeeld over 12 partijen èn 2 slagwerkers. Voor het concert in de Westerkerk zal er in kleinere bezetting gespeeld worden. Medewerking wordt verleend door de organist Geerten Liefting.

Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis


Internetadres:
http://www.westerkerkmuziekveenendaal.nl
Email adres:
info apenstaartje westerkerkmuziekveenendaal.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Stichting Westerkerkmuziek Veenendaal.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2021-10-15 01:14:20

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar