Christelijke Muziek & Concertagenda

Gratis inloopconcert Gerben Mourik in de Nieuwe Kerk Katwijk aan Zee, Zuid-Holland


Naam:
Gratis inloopconcert Gerben Mourik in de Nieuwe Kerk
Datum:
9 oktober 2021

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
19:30u - 21:00u
Omschrijving:

Op zaterdag 9 oktober, aanvang 19:30 uur, vervolgd Gerben Mourik de Orgelserie van dit jaar in Katwijk aan het Van den Heuvel-orgel van de Nieuwe Kerk.

Het is alweer even geleden dat Gerben Mourik zijn debuut maakte in de Orgelseries van SONK. Eigenlijk te lang geleden, als je zo’n groot improvisatietalent bent en promotor van het brede palet dat de orgelliteratuur kent. Bij dat laatste heeft Mourik zich met name gemanifesteerd als de man die de schijnwerper op instrumenten zette die uit de gratie waren geraakt bij het grote publiek. Ga er maar aanstaan om bijvoorbeeld ‘Neobarokke spijkerbakken’ op maar liefst 5 cd’s vast te leggen. Maar furore maakte Mourik dus vooral door zijn opvallend grote improvisatietalent. Moeiteloos laat hij thema’s stijlgetrouw klinken alsof het geschreven staat. Het is ook alweer even gelden dat hij hiermee roem vergaarde in Zwolle, Saint Albans en Haarlem. Een veelgevraagd improvisator was de concertbezoeker rijker. En nog altijd is Mourik still live, immer bescheiden, met puur vakmanschap en niet meewaaiend met populaire winden. Standvastig legt hij zijn inspiratie bloot via de meest uiteenlopende instrumenten. Ook diverse creaties van de orgelbouwer Van den Heuvel heeft hij met zijn talent mogen promoten. Ook Katwijk kwam enige jaren op de zilveren schijf terecht. Voor het programma van 9 oktober gaan nostalgie, stijlperiodes en karakterschetsen van grootheden van weleer hand in hand. Improvisaties in de stijl van Klaas Jan Mulder, Piet van Egmond, de Klassieke stijlen en de Romantiek vullen het menu. Het wordt smullen van kleine geniale vondsten en grootse symfonische vergezichten.

Om het inloopconcert in goede orde te laten verlopen volgens de richtlijnen van het RIVM moet u rekening houden met de volgende zaken:

- Het is een inloopconcert. Na afloop wordt wel een vrije gift gevraagd. Normaal is de toegang bij de reguliere concerten €10 euro p.p. en kinderen t/m 12 jaar gratis. - Parkeren kerkplein gratis - Deur open om 19:00 uur. - Bezoekers krijgen een plaats toegewezen door de organisatie op 1,5 meter - Heeft u gezondheidsklachten: blijf thuis! - Houd na afloop van het inloopconcert afstand en neem de tijd de kerk te verlaten. U volgt de aanwijzingen van de organisatie.

Voor de volledigheid zijn er dit jaar de volgende concerten georganiseerd door SONK in de Nieuwe Kerk:

Adres:
Voorstraat 79
Postcode:
2225VA
Plaats:
Katwijk aan Zee (Boek overnachting in Katwijk aan Zee)
Dagje uit in Katwijk aan Zee | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Anders


Entreeprijs:
Gratis


Internetadres:
http://www.sonk.nl
Meer concerten:
Alle concerten van SONK.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2021-10-03 15:14:14

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.