Christelijke Muziek & Concertagenda

The Armed Man Hattem, Gelderland


Naam:
The Armed Man
Datum:
9 oktober 2021

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:30u - 22:00u

Omschrijving:

Huygens Vocaal Ensemble en Cantabile zingen ‘The Armed Man’ van Jenkins

Op 9 oktober gaan de kamerkoren Huygens Vocaal Ensemble en Vocaal Ensemble Cantabile hun krachten bundelen om onder leiding van Hans Tijssen een uitvoering van ‘The Armed Man’ te verzorgen. De twee koren en vocale solisten worden begeleid door piccolo, koperblazers, slagwerk, strijk ensemble en orgel.

‘The Armed man’ is de titel van een mis gecomponeerd door de Welshe componist Karl William Jenkins. Dit stuk heeft als ondertitel "A Mass for Peace" ofwel ‘Een mis voor de vrede’.
The Armed Man is in essentie een anti-oorlog-stuk. Het werk is opgebouwd rond de vaste onderdelen van de christelijke mis, die gecombineerd wordt met andere bronnen. Zo is in het eerste en het laatste deel van ‘The Armed Man’ het vijftiende-eeuwse volkslied "L'homme armé” gebruikt.

De teksten die worden gebruikt zijn onder te verdelen in drie categorieën: heroïsche teksten over oorlog en geweld, smartelijke teksten over de gevolgen van het geweld en tenslotte de teksten die hoop brengen en die erop wijzen dat duurzame vrede mogelijk is. Het geheel wordt samengebonden door de oproep tot gebed en de vaste misdelen (Kyrie, Sanctus | Benedictus en Agnus Dei).

Karl Jenkins droeg het stuk oorspronkelijk op aan de slachtoffers van de Kosovo-crisis die plaatsvond terwijl hij aan zijn compositie werkte. In het jaar waarin Nederland herdenkt dat het 75 + 1 jaar geleden geleidelijk aan werd bevrijd, krijgt deze muziek extra betekenis.

Het concert op zaterdag 9 oktober begint om 20.30u en vindt plaats in de Grote- of Andreaskerk in Hattem. De perfecte akoestiek maakt deze kerk tot de ideale locatie voor een schitterende uitvoering.

Kaarten kosten € 20,- in de voorverkoop en € 25,- aan de avondkassa. Kaarten zijn in voorverkoop verkrijgbaar via de website www.huygensmusic.nl

Adres:
Grote kerk
Postcode:
8051EZ
Plaats:
Hattem (Boek overnachting in Hattem)
Dagje uit in Hattem | Activiteiten Gelderland

Provincie:
Gelderland

Thema:
Anders
Soort:
Oratorium (meer Oratorium)
Uitvoering:
Koor, Orkest en Solist(en)


Entreeprijs volwassenen:
€ 20,00
Entreeprijs kinderen:
Nog onbekend

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Invalidentoilet:
Ja

Internetadres:
http://www.huygensmusic.nl
Email adres:
info apenstaartje huygensmusic.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Huygens Vocaal Ensemble.
Telefoon:
0630844429


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2021-09-21 14:52:16

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.