Christelijke Muziek & Concertagenda

Hommage à Marcel Dupré Rotterdam, Zuid-Holland


Naam:
Hommage à Marcel Dupré
Datum:
25 september 2021

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
15:00u - 16:15u
https://www.youtube.com/embed/WGWgk3FLFiQ
Omschrijving:

Hommage à Marcel Dupré
Op 25 september, 15:00 uur vindt het volgende zaterdagmiddagconcert plaats in de Goede Herderkerk. Joost de Nooijer en Iddo van der Giessen verzorgen een orgelconcert rondom de 50 jaar geleden overleden Marcel Dupré. Deze Franse orgelvirtuoos, componist en improvisator was organist van de Saint-Sulpice in Parijs en maakte tournees over de hele wereld.
In de eerste helft van het concert speelt Iddo van der Giessen werken van componisten die belangrijk waren voor Dupré: Händel, Franck en Bach. Dupré maakte bijvoorbeeld uitgaves van muziek van Händel en Bach waarin zijn visie duidelijk zichtbaar was. Franck is het begin van de Frans-symfonische orgelschool waarvan Dupré de laatste representant was, en van hem klinkt de poetische Fantaisie in Ut majeur (C-groot). Van Bach klinkt de bekende Sinfonia uit de Cantate 'Wir danken dir Gott' BWV 29 uit, in de orgelbewerking van Dupré.
Joost de Nooijer voert daarna de grootse, vierdelige Symphonie-Passion van Dupré uit. Daarin komt het hele leven van Christus langs aan de hand van vier gregoriaanse hymnen. In het deel Le Monde dans l'attente du Sauveur klinkt 'Jesu Redemptor Omnium' (advent), in Nativité horen we het bekende 'Adeste fideles' (Kerst), in Crucifixion het 'Stabat Mater' (passie) en in Résurrection de hymne 'Adoro te devote' (Pasen). Dit laatste deel is een euforische toccata waarna geen woord of klank meer nodig is.
De muziek van Dupré klinkt prachtig op het drieklaviers Van Leeuwen/Kramer-orgel en in de royale akoestiek. Het belooft een afwisselend en spannend geheel te worden. Via het videoscherm zijn de verrichtingen van de organisten én registranten weer goed te volgen. Aanmelden kan door te mailen naar concerten@goedeherderkerk-schiebroek.nl zodat u zeker bent van een plaats. De toegang is vrij met (digitale) collecte na afloop. Wees van harte welkom!

Adres:
Kastanjeplein 28
Postcode:
3053CD
Plaats:
Rotterdam (Boek overnachting in Rotterdam)
Dagje uit in Rotterdam | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Solist(en)
Doelgroep:
Volwassenen
Anders:
Hommage à Marcel Dupré

Uitvoerenden:
Joost de Nooijer, Iddo van der Giessen

Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt
Invalidentoilet:
Ja

Internetadres:
https://www.iddovandergiessen.nl/
Email adres:
concerten apenstaartje goedeherderkerk-schiebroek.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Iddo van der Giessen.

Kaarten:
concerten@goedeherderkerk-schiebroek.nl

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2021-08-28 10:53:12

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar