Christelijke Muziek & Concertagenda

Nieuw vocaal ensemble 'Capella Sacelli' zingt 'Polyfonie aan de Kalverstraat' Utrecht, Utrecht


Naam:
Nieuw vocaal ensemble 'Capella Sacelli' zingt 'Polyfonie aan de Kalverstraat'
Datum:
2 juli 2021

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
19:30u - 20.30u
Omschrijving:

Het gloednieuwe mannenkwartet Capella Sacelli o.l.v. Jeroen Spitteler brengt met het concertprogramma 'Polyfonie aan de Kalverstraat' sprankelende renaissancewerken van o.a. Josquin des Prez, Pierre de la Rue en tijdgenoten, in een a capella-programma van een klein uur, met wereldlijke en sacrale muziek uit o.a. de Occo Codex.

Aanvang 19.30 uur. Herhaling op zaterdag 3 juli in de Waalse Kerk in Amsterdam.

Met 'Polyfonie aan de Kalverstraat' hoort u muziek die heeft geklonken in de 'Heilige Stede', de verdwenen 14de eeuwse Mirakelkapel aan de Kalverstraat. Renaissancewerken uit de beroemde Occo Codex, een prachtig verlucht koorboek uit ca 1525. Het koorboek was speciaal voor die plek gemaakt, in de tijd dat Amsterdam een drukbezocht bedevaartsoord was. De Codex is genoemd naar zijn beroemde eigenaar, Pompeius Occo. Deze woonde zelf ook in de Kalverstraat, in het woonhuis 'Het Paradijs'.

Te horen zijn o.a. het wonderschone liefdesliedje 'Myn herte altijt heeft verlanghen naar hu die alderliefste mijn' van Pierre de la Rue (ca1450-1518), en het Kyrie uit de gelijknamige mis van Mathieu Gascongne, dat op De la Rues melodie is gebaseerd. Verder werk van Josquin, Divitis en van anoniem gebleven componisten.

Capella Sacelli is een nieuw ensemble dat bestaat uit Tim Braithwaite (countertenor), Guido Groenland (tenor), en Bram Trouwborst (bas) en staat onder leiding van Jeroen Spitteler (bariton).

Adres:
Pieterskerk
Postcode:
3512 JR
Plaats:
Utrecht (Boek overnachting in Utrecht)
Dagje uit in Utrecht | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Ensemble


Entreeprijs volwassenen:
€ 16,00
Entreeprijs kinderen:
Nog onbekend


Internetadres:
http://www.pieterskerkconcerten.nl
Email adres:
info apenstaartje pieterskerkconcerten.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Capella Sacelli.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2021-07-02 10:05:26

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar