Christelijke Muziek & Concertagenda

Orgelconcert André van Vliet Drachten, Friesland


Naam:
Orgelconcert André van Vliet
Datum:
2 juli 2021

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20.00u - 21.00u
Omschrijving:

Geachte redactie,
Op 2 juli hervat de orgelcommissie van de Grote Kerk te Drachten de orgelconcerten, dit was het afgelopen jaar door de CORONA pandemie niet mogelijk,
Kunt u onderstaand bericht opnemen in uw courant?
Namens de orgelcommissie hartelijk dank,
mvg.
Hylke Haarsma

Orgelconcert André van Vliet
Op vrijdag 2 juli worden de orgelconcerten in de Grote kerk van Drachten hervat, Organist André van Vliet bespeelt dan het prachtige Hildebrandt orgel. Aanvang concert: 20.00 uur
André van Vliet werd geboren op 18 augustus 1969 in Benschop. Op 9-jarige leeftijd begeleidde hij de kerkdiensten in zijn woonplaats. Lessen volgde hij bij Gijsbert en Lekkerkerker en de bekende organist Herman van Vliet, die hem ook de liefde voor de met name Franse romantiek bijbracht. Op het Utrechts Conservatorium studeerde André bij Nico v.d. Hooven, Jan Welmers en Jan Raas, alwaar in 1991 het diploma werd behaald. Als begeleider van koren of als solist reist hij wekelijks door het land. Speelde voor radio en TV en maakte 7 solo-albums. Deze CD’s, die een zeer breed repertoire bevatten, werden o,.a opgenomen in de Evang. Luth. Kerk te Den Haag, de Martinikerk te Bolsward. Evenals op de CD’s pronken bij de concerten de de namen van componisten als Bach, Mendelssohn, Franck, Guilmant, Widor en Dupré . Als dirigent is André verbonden aan een aantal koren:
Voor Johannus-orgelbouw uit Ede verzorgt André de maandelijkse ‘muzikale handreiking. Al met al een muzikaal leven op een breed terrein. Maar niet te vergeten is één van de belangrijkste activiteiten de wekelijkse eredienst in zijn woonplaats Polsbroek.

Adres:
Zuidkade 19
Postcode:
9203 CK
Plaats:
Drachten (Boek overnachting in Drachten)
Dagje uit in Drachten | Activiteiten Friesland

Provincie:
Friesland

Thema:
Anders
Soort:
Orgel (meer orgelconcerten)
Uitvoering:
Solist(en)


Entreeprijs:
€ 8,00

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt

Email adres:
info apenstaartje haarsma-pianos.nl
Meer concerten:
Alle concerten van André van Vliet.
Telefoon:
0512513055André van Vliet


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2021-06-14 17:08:27

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.