Christelijke Muziek & Concertagenda

Het Castello Consort speelt Sweelinck Haarlem, Noord-Holland


Naam:
Het Castello Consort speelt Sweelinck
Datum:
11 juni 2021

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
19:00u - 20:00u
https://www.youtube.com/watch?v=OT7yyF-E0Ek
Omschrijving:

Dit jaar is het precies 400 jaar geleden dat Jan Pieterszoon Sweelinck stierf. Sweelinck was een geweldig improvisator, en een van de belangrijkste componisten uit de Nederlandse geschiedenis. Zijn bekendste werken zijn vocale werken en muziek voor klavierinstrumenten (orgel, klavecimbel, etc.). Kamermuziek van zijn hand is niet bekend.

Wij gingen de uitdaging aan om deze orgelmuziek voor kamermuziek-ensemble te arrangeren. Zoals u van ons gewend bent spelen we op typische instrumenten uit Sweelinck\'s tijd: violen, viola da gamba, blokfluit, baroktrombone en virginaal. Zo\'n gevarieerde combinatie van instrumenten werd ook wel een \'broken consort\' genoemd. Door de verschillende klanken wordt Sweelinck\'s muziek ineens heel transparant, en komt de structuur van zijn \'improvisaties\' duidelijk naar voren.

We kunnen niet wachten om ons bij deze concerten eindelijk weer in het echt te ontmoeten! Op donderdag 10 juni bent u om 19:00 en om 21:00 welkom in de Franse Kerk in Voorburg, en op vrijdag 11 juni openen de deuren van de Waalse Kerk in Haarlem om 19:00 en 21:00 voor u. De kaartverkoop is geopend via onze website. Kies in onze agenda het concert dat u graag wilt beluisteren, en u wordt doorverwezen naar ticketwebsite \'Ticketkantoor\'. Per concert zijn slechts 30 stoelen beschikbaar, dus wacht niet te lang!

Mocht de overheid tóch weer besluiten om concerten te (blijven) verbieden, dan hebben we een alternatief voor u in de aanbieding, en bieden we u de mogelijkheid om uw tickets terug te vragen.

Sweelinck, Prince der Musijcken wordt mede mogelijk gemaakt door de Balkonscènes van het Fonds Podiumkunsten en door Windows of Opportunity.

Adres:
Begijnhof 30
Postcode:
2011 HE
Plaats:
Haarlem (Boek overnachting in Haarlem)
Dagje uit in Haarlem | Activiteiten Noord-Holland

Provincie:
Noord-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Instrumentaal
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Elise Dupont & Sakura Goto - viool
Emma Huijsser - blokfluit
Anne-Linde Visser - viola da gamba
Matthijs van der Moolen - baroktrombone
Cecile Chartrain - virginaal

Entreeprijs:
€ 17,50

Rolstoeltoegankelijk:
Ja

Internetadres:
https://www.castelloconsort.com/nl/index.html
Email adres:
contact apenstaartje castelloconsort.com
Meer concerten:
Alle concerten van Castello Consort.

Kaarten:
https://www.ticketkantoor.nl/shop/sweelinck-3

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2021-05-30 23:23:43

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar