Christelijke Muziek & Concertagenda

Passie- Paaskoralen door Harm Hoeve van uit de Bovenkerk Kampen, Overijssel


Naam:
Passie- Paaskoralen door Harm Hoeve van uit de Bovenkerk
Datum:
1 april 2021

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 21:15u
https://youtu.be/lACJB6AQa7s
Omschrijving:

Organist Harm Hoeve maakt in deze tijd gebruik van de moderne techniek om u toch te kunnen laten genieten van een concert. Op Witte Donderdag, 1 april, speelt hij vanaf 20:00 uur op het beroemde orgel van de Bovenkerk in Kampen een online-concert met bekende lijdens- en opstandingsliederen. Door af te stemmen op het YouTube-kanaal van Harm Hoeve kunt u via uw beeldscherm thuis luisteren en kijken. Het concert blijft een aantal weken online, dus u kunt ook op een ander moment inschakelen.

Het eerste deel van het programma bestaat uit indringende liederen over het lijden van de Here Jezus. Zo speelt Harm Hoeve onder andere Psalm 22, ‘Leer mij o Heer Uw lijden recht betrachten’, ‘O Hoofd vol bloed en wonden’ en ‘Mijn Verlosser hangt aan ’t kruis’. Bij de tweede helft gaan alle registers open, want dan worden liederen gespeeld over de opstanding van Here Jezus uit de dood: “Daar juicht een toon’, ‘U zij de glorie’ en ‘Christus onze HEER verrees’.

De koralen worden in een toegankelijke stijl ten gehore gebracht met bewerkingen van Jan Zwart, Willem Hendrik Zwart, Feike Asma, Dick Sanerman en de concertgever. De Bovenkerk is de plek om deze koralen te laten horen. Het orgel in deze kathedraal beschikt over een groot palet aan klankkleuren. Het instrument kan heel ingetogen klinken, maar heeft ook een imposant volle werk wat heel jubelend en feestelijk kan klinken.

Door middel van een timecode is het ook mogelijk om de liederen afzonderlijk te beluisteren.

Adres:
Koornmarkt 28
Postcode:
8261GR
Plaats:
Kampen (Boek overnachting in Kampen)
Dagje uit in Kampen | Activiteiten Overijssel

Provincie:
Overijssel

Thema:
Pasen
Soort:
Orgel (meer orgelconcerten)
Uitvoering:
Instrumentaal
Doelgroep:
Alle leeftijden


Entreeprijs:
Nog onbekend


Internetadres:
http://www.harmhoeve.nl
Email adres:
info apenstaartje harmhoeve.nl
Meer concerten:
Alle concerten van harm hoeve.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2021-03-31 09:52:03

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.