Christelijke Muziek & Concertagenda

De 150 mooiste psalmbewerkingen vanuit de Lutherse! Den Haag, Zuid-Holland


Naam:
De 150 mooiste psalmbewerkingen vanuit de Lutherse!
Datum:
6 maart 2021
Tijd:
07:30u - 22:30u
https://youtu.be/4-uVd88GDqI
Omschrijving:

Stichting Psalmzangdag streamt alle psalmen vanuit Den Haag

De jaarlijkse Psalmzangdag kan voor het tweede jaar op rij niet in fysieke vorm doorgaan. Massale samenzang lijkt er voorlopig nog niet in te zitten. Daarom komt de Stichting Psalmzangdag dit jaar met een alternatief. D.V. zaterdag 6 maart is er een ca. 15 uur durende livestream waarin doorlopend psalmbewerkingen van alle 150 psalmen gespeeld worden. André van Vliet en Marco den Toom bespelen het orgel van de Evangelisch-Lutherse Kerk in Den Haag. Zij spelen bewerkingen van o.a. Feike Asma, Klaas Jan Mulder, Dick Sanderman, Frans van Tilburg, Herman van Vliet, Willem Hendrik Zwart en Jan Zwart. De livestream start ’s morgens om 07.30 uur en zal doorgaan tot laat in de avond. Bij de laatste psalmen verlenen ook de trompettisten Arjan en Edith Post hun medewerking.
Gedurende de livestream is er een digitale collecte, die bestemd is voor de beide organisten en een goed doel. Omdat Israël en de psalmen zeer nauw met elkaar verbonden zijn, is gekozen voor de stichting Shaare Zedek, dat het gelijknamige ziekenhuis in Jeruzalem ondersteunt. De opbrengst van deze alternatieve Psalmzangdag gaat naar de palliatieve thuiszorg voor terminaal zieke kinderen.
Van harte aanbevolen!
Deze alternatieve Psalmzangdag wordt gestreamd via het YouTube-kanaal van Marco den Toom. De link is te vinden via de website van de Stichting Psalmzangdag (www.psalmzangdag.nl) en de website van de beide organisten (www.marcodentoom.nl en www.andrevanvliet.nl )
De link voor de online Psalmzangdag
https://youtu.be/4-uVd88GDqI

Adres:
Lutherse Burgwal 7
Postcode:
2512 CB
Plaats:
Den Haag (Boek overnachting in Den Haag)
Dagje uit in Den Haag | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Orgel (meer orgelconcerten)
Uitvoering:
Anders

Uitvoerenden:
Marco den Toom en André van Vliet
Arjan en Edith Post (trompet)

Entreeprijs:
Nog onbekend
Speciale actie:
www.psalmzangdag.nl
Speciale actie url:
http://www.psalmzangdag.nl


Internetadres:
http://www.psalmzangdag.nl
Email adres:
info apenstaartje psalmzangdag.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Stichting Psalmzangdag.Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2021-02-19 22:48:56

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.