Christelijke Muziek & Concertagenda

Nine Lessons and Carols Livestream Scheveningen, Zeeland


Naam:
Nine Lessons and Carols Livestream
Datum:
21 december 2020

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20u - 00u
https://www.youtube.com/watch?v=zl2JDLjVEnY
Beluister geluidsfragment
Beluister geluidsfragment #2
Omschrijving:

"Op 21 december om 20:00u is er een bijzonder concert in de Oude Kerk van Scheveningen. Het projectkoor Capella Sine Nomine onder leiding van André Vis geeft samen met de organist van de Oude Kerk Bert den Hertog een uitvoering van de traditionele Nine Lessons and Carols (negen lezingen en kerstliederen). Deze uitvoering kan alleen als livestream online worden gevolgd, en is dus zonder publiek. Het koor van circa 20 zangers heeft toestemming van het RIVM gekregen om hun repertoire te repeteren en uit te voeren, maar zonder publiek en met inachtneming van de geldende hygiëne- en afstandseisen.

De Nine Lessons and Carols is een traditionele kerstdienst die het verhaal vanaf de aankondiging tot en met de geboorte van Christus volgt. De opzet is ontstaan in de late 19de eeuw in Engeland. Voor die tijd was het aldaar de gewoonte dat het kerkkoor kerstliederen bij de mensen thuis kwam zingen. Om praktische redenen werd dit uiteindelijk omgezet in een viering in de kerk op 24 december. Ook voerden sommige kerken deze dienst in om mensen uit het café te houden de dag voor kerst! Inmiddels is deze dienst ook in Nederland een geliefde traditie geworden in vele kerken.

De dienst bestaat uit een negental korte Bijbellezingen uit zowel het Oude als Nieuwe Testament, afgewisseld met orgel- en koormuziek en bekende kerstliederen. De beroemde zettingen van 'Hoor de engelen zingen de eer' en 'Komt allen tezamen' met bovenstem van Willcocks ontbreken niet! De lezingen en het liturgisch gebed worden verzorgd door de wijkpredikant van de Oude Kerk, Dr. Barend Weegink, in de lezingen bijgestaan door twee andere lectores.

Het koor Capella Sine Nomine heeft een prachtige selectie gemaakt uit de rijke Engelse en Duitse koormuziek voor kerst. Deze groep kwalitatief zeer hoogstaande, jonge zangers zingt de Nine Lessons and Carols bijna elk jaar en geeft uitvoeringen van veeleisende koormuziek door het hele land. Organist Bert den Hertog begeleidt hierbij op het hoofdorgel, en speelt solo-orgelwerken, waaronder de bijzondere variaties over 'Stille Nacht' van Dick Klomp, en de variaties en fuga over "Hij is geboren, het goddelijk kind" van Marcel Dupré.

Deze uitvoering is live te volgen via deze link: https://www.youtube.com/watch?v=zl2JDLjVEnY

Aan het maken van een livestream (die later ook nog terug te kijken is) zijn meer kosten verbonden dan aan een gewone uitvoering. Bij de link en op het beeld van de livestream volgt de informatie om een donatie te doen. De musici, die veel inkomsten zijn misgelopen, hebben uw steun hard nodig!"

Adres:
Keizerstraat 8
Postcode:
2586 VJ
Plaats:
Scheveningen (Boek overnachting in Scheveningen)
Dagje uit in Scheveningen | Activiteiten Zeeland

Provincie:
Zeeland

Thema:
Anders
Soort:
Choral Evensong (meer Choral Evensong)
Uitvoering:
Koor en Orgel

Uitvoerenden:
Het projectkoor Capella Sine Nomine onder leiding van André Vis

Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis
Speciale actie:
www.klassiekopscheveningen.com


Internetadres:
http://www.klassiekopscheveningen.com
Email adres:
klassiekopscheveningen apenstaartje gmail.com
Meer concerten:
Alle concerten van K88.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2020-12-08 11:26:34

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar