Christelijke Muziek & Concertagenda

Rien Donkersloot concerteert in de Joriskerk met Kerst en op Nieuwjaarsdag Amersfoort, Utrecht


Naam:
Rien Donkersloot concerteert in de Joriskerk met Kerst en op Nieuwjaarsdag
Datum:
26 december 2020

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
15:30u - 17;00u
https://www.youtube.com/watch?v=2rN1lRvX8m0
Omschrijving:

Organist Rien Donkersloot van de Sint-Joriskerk in Amersfoort concerteert op Tweede Kerstdag en op Nieuwjaarsdag. Op 26 december is het programma uiteraard gewijd aan kerstmuziek, op 1 januari is het Bach wat de klok slaat, maar de BWV-nummers mag het publiek zelf doorgeven.
Rien Donkersloot verklapt alvast een paar ingrediënten van zijn kerstprogramma. Hij gaat van Folkert Grondsma de Partita ‘Kom tot ons, scheur de hemelen Heer’ spelen. Folkert Grondsma (1944-2000) was docent hoofdvak orgel en docent muziektheorie aan het conservatorium van Rotterdam. Hij was organist van de Sint- Pauluskerk in Den Haag en later van de Hartebrugkerk in Leiden. Van de Franse componist Louis Claude Daquin (1694-1772) speelt Donkersloot Noël suisse. En hij gaat nog verder terug in de tijd. Van Heinrich Scheidemann (c. 1596-1663) speelt hij vier variaties over het bekende Lutherse kerstlied ‘Vom himmel hoch da komm ik her’. Ook gaat de Jorisorganist improviseren over kerstliederen.
Verder op het programma: het bruisende ‘Scherzo en sol minor’ van Marco Enrico Bossi (1861-1925) en als slotstuk van Louis Vierne de Final uit Symphonie 1, als feestelijke afsluiting van het Vierne-jaar.

Op nieuwjaardag speelt Rien Donkersloot traditiegetrouw een Bachprogramma. In ieder geval – op verzoek – het feestelijk Preludium en Fuge in Es BWV 552 uit ‘de grote orgelmis’. Wat hij verder gaat spelen mag het publiek zelf bepalen, als het maar van Bach zelf is. Geef uw verzoeken door aan riendonkersloot@hotmail.com of aan info@orgelconcertenjoriskerk.nl .
Bij beide concerten is er plaats voor maximaal dertig bezoekers in de kerk. Toegangsprijs is 10 euro, aanvang 15.30 uur. Vooraf is er koffie. Aanmelden via info@orgelconcertenjoriskerk.nl.
De concerten zijn te volgen via onderstaande links. Daar vindt u ook informatie over de mogelijkheid dit concert te ondersteunen met een donatie.
Tweede Kerstdag: https://www.youtube.com/watch?v=2rN1lRvX8m0
Nieuwjaarsdag: https://www.youtube.com/watch?v=EhFaUvZlPtA

Adres:
De Hof 1 - Sint Joriskerk
Postcode:
3811 CJ
Plaats:
Amersfoort (Boek overnachting in Amersfoort)
Dagje uit in Amersfoort | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Anders
Soort:
Orgel (meer orgelconcerten)
Uitvoering:
Instrumentaal


Entreeprijs:
€ 10,00


Internetadres:
http://www.orgelconcertenjoriskerk.nl
Email adres:
info apenstaartje orgelconcertenjoriskerk.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Culturele Commissie Sint Joriskerk.
Telefoon:
0653528737


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2020-12-02 13:24:53

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar