Christelijke Muziek & Concertagenda

Kanon Pokajanen Leiden, Zuid-Holland


Naam:
Kanon Pokajanen
Datum:
27 februari 2021

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:15u - 21:30u
Omschrijving:

Arvo Pärt is al jaren op rij de meest uitgevoerde levende componist ter wereld. Maar zijn monumentale Kanon Pokajanen (1997) voor vierstemmig koor hoorde je maar zelden – totdat Daniel Reuss en Cappella Amsterdam zich over het meesterwerk ontfermden. Een eerdere uitvoering in het Muziekgebouw in 2015 was een groot succes en de cd-opname werd bekroond met 5-sterren-recensies en een Edison Klassiek. Pärt goot zijn diepgelovige vraag naar vergiffenis uit in schitterende muziek, die gemaakt lijkt voor de gouden kelen van Cappella Amsterdam.

Met ogenschijnlijk simpele middelen creëert Pärt in Kanon Pokajanen een grote rijkdom aan koormogelijkheden, van de daverende opening tot eenstemmige recitatieven en voluptueuze akkoorden. Een kanon is een hymne uit het oosters-orthodoxe christendom en de Kanon Pokajanen is de kanon der boetedoening. Pärt schreef het werk voor het 750-jarig bestaan van de Keulse Dom en droeg het op aan Tõnu Kaljuste en het Ests Filharmonisch Kamerkoor, die het in 1998 in de Dom in première brachten en het festival openden. Cappella Amsterdam wil een nieuwe traditie starten door jaarlijks de Kanon Pokajanen te brengen.

Adres:
Breestraat 60
Postcode:
2311 CS
Plaats:
Leiden (Boek overnachting in Leiden)
Dagje uit in Leiden | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Anders
Soort:
A Capella (meer a capella optredens)
Uitvoering:
Koor
Doelgroep:
Volwassenen

Uitvoerenden:
Cappella Amsterdam o.l.v. Daniel Reuss

Entreeprijs:
€ 34,00


Internetadres:
http://www.cappellaamsterdam.nl
Email adres:
info apenstaartje cappellaamsterdam.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Cappella Amsterdam.
Telefoon:
0205191866

Kaarten:
https://leidseschouwburg-stadsgehoorzaal.nl/voorstelling/cappella-amsterdam-part-kanon-pokajanen

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2020-10-26 13:48:21

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.