Christelijke Muziek & Concertagenda

Koor van de Dom van Kaliningrad Amerongen, Utrecht


Naam:
Koor van de Dom van Kaliningrad
Datum:
24 maart 2006

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20.00u - 21.30u
Omschrijving:

Met bijzonder veel plezier en met gepaste trots nodigen wij u uit om op vrijdagavond 24 maart a.s. deze unieke uitvoering mee te maken in de Andrieskerk! Voor hen die dit koor nooit eerder hebben gehoord, zal de ambiance en de akoestiek van de Andrieskerk en de daarmee verbonden klanken van het koor een geweldige ervaring worden die zeker een hoogtepunt zullen zijn op het gebied van koorzang. Het “Koor van de Dom van Kaliningrad” is in 2004 opgericht en bestaat uit 14 professionele zangers. Het is een grote eer te mogen zingen in het koor dat de naam draagt van de kerk in Kaliningrad (het vroegere Königsberg).
Het repertoire van het koor bestaat in de eerste plaats uit Russisch-Orthodoxe liturgische liederen, die, zoals in de
Russisch-Orthodoxe kerk regel is, a capella (zonder instrumentale begeleiding) gezongen worden en uit volksliederen uit Rusland, Wit-Rusland, de Oekraïne, Armenië en Georgië. Er staan ook enkele liederen op het repertoire uit Italië, Scandinavië en Duitsland, met name uit Oost-Pruisen (het Duitse Oost-Pruisen, waarvan Königsberg de hoofdstad was, is na de oorlog verdeeld tussen Polen en de Sovjet-Unie).
Het koor staat onder leiding van Elena Kramareko. Zij heeft na een opleiding als zangeres en dirigente aan de muziekhogeschool van Kaliningrad haar studie voortgezet aan de Universiteit voor Cultuur en Kunst van Sint Petersburg. Op het liturgische repertoire staan werken van o.a. Bortnyansky, Rachmaninov, Lvov, Tchaikovsky en Dubyansky. De pers spreekt telkens weer lovend over de concerten van het “Koor van de Dom van Kaliningrad”. Tijdens de buitenlandse tournees treedt het koor doorgaans op in een kleinere bezetting van 8 personen. Zo zal het ook zijn in de Andrieskerk op 24 maart.Adres:
Andrieskerk Hof 16
Postcode:
3958 C
Plaats:
Amerongen (Boek overnachting in Amerongen)
Dagje uit in Amerongen | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor
Doelgroep:
Alle leeftijden
Anders:
Russisch-Orthodoxe liederen

Uitvoerenden:
Koor van de Dom van KaliningradEntreeprijs volwassenen:
€ 10,00
Entreeprijs kinderen:
€ 5,00

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt
Invalidentoilet:
Ja

Internetadres:
http://www.andrieskerk.nl
Telefoon:
0343-454547

Kaarten:
afhalen bij kerk of via www. andrieskerk.nl

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2007-01-22 20:08:19

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.