Christelijke Muziek & Concertagenda

Afscheidsconcert Blank-orgel Maranathakerk Assen, Piertje Feenstra trompet en Wietse Meinardi orgel Assen, Drenthe


Naam:
Afscheidsconcert Blank-orgel Maranathakerk Assen, Piertje Feenstra trompet en Wietse Meinardi orgel
Datum:
3 oktober 2020

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
16u - 17:15u
https://www.youtube.com/watch?v=O9CJANoR39w&t=30s
Omschrijving:

Afscheidsconcert Blank-orgel Maranathakerk in Assen.

De markante Maranathakerk in Assen (Nobellaan 140) uit 1966 is verkocht en wordt gesloopt. De Gereformeerde Kerk vrijgemaakt Assen-West houdt haar laatste kerkdienst op 11 oktober 2020.
Het waardevolle Blank-orgel uit 1973 is verkocht en wordt geplaatst in de grote Sint-Annakerk in Merelbeke (bij Gent, België), waar het zal worden gebruikt tijdens de langdurige restauratie van het hoofdorgel. Daarna zal het worden ingezet als koororgel.
Het orgel is gebouwd volgens neo-barokke principes en kent veel mogelijkheden. Het werd in de jaren ’70 en ’80 veelvuldig gebruikt voor concerten. De Orgelkring Assen wil het instrument graag nog een keer in het zonnetje zetten: op 3 oktober wordt er een orgeldag gehouden die om 16:00 uur wordt afgesloten met een concert door Wietse Meinardi, orgel en Piertje Feenstra, trompet. In het concert komen alle mogelijkheden van het orgel volop aan bod. Er klinken werken van o.a. Stanley, Bach, Händel, Delerue, Ronald de Jong en Toon Haagen.
Wietse Meinardi is in Assen geen onbekende: hij geeft vaak orgelconcerten in Assen en wijde omgeving. In zijn studententijd concerteerde hij ook al eens in de Maranathakerk, verder bespeelde hij het orgel geregeld bij diverse gelegenheden. Wietse studeerde orgel en kerkmuziek aan de conservatoria van Groningen en Arnhem en heeft ook een grote lespraktijk voor piano en orgel in Assen.
Hij geeft geregeld concerten met Piertje Feenstra. Piertje begon haar studie aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen bij Auke van der Merk. Ze vervolgde haar studie aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel bij Manu Mellaerts. Gelijktijdig studeerde ze ook twee jaar baroktrompet bij Niranjan Wijewickrema. Ze was trompettiste van het Orkest van het Oosten en was veelvuldig te zien in het programma Maestro. Nu is ze trompettiste bij het nieuwe fusieorkest Phion.

Hier een opname van Wietse en Piertje van de Suite van Händel, die ze ook op het concert in de Maranathakerk zullen spelen:



Er is een kleine expositie ingericht over het orgel en de concerten, deze is voor en na het concert te bekijken.

Het concert is gratis toegankelijk. Wel vragen we een ruime gift bij de uitgang om de musici te kunnen betalen. In verband met corona zijn er maximaal 100 zitplaatsen beschikbaar. Daarom vragen we u ook zich voor het concertbezoek aan te melden via orgelkringassen@gmail.com, bij tijdige aanmelding bent u dan zeker van een plaats.

Adres:
Nobellaan 140
Postcode:
9402BW
Plaats:
Assen (Boek overnachting in Assen)
Dagje uit in Assen | Activiteiten Drenthe

Provincie:
Drenthe

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Instrumentaal


Entreeprijs:
Gratis


Internetadres:
http://www.orgelkringassen.nl
Email adres:
orgelkringassen apenstaartje gmail.com
Meer concerten:
Alle concerten van Wietse Meinardi.
Telefoon:
0592460618


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2020-09-14 21:05:54

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar