Christelijke Muziek & Concertagenda

Bach Orgelvesper met Wietse Meinardi Assen, Drenthe


Naam:
Bach Orgelvesper met Wietse Meinardi
Datum:
27 september 2020

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
16u - 17u
Omschrijving:

“…voor een tijd een plaats van God”, orgelvesper met werken van Johann Sebastian Bach


Zondag 27 september om 16 uur is er in de serie Musica pro Deo een orgelvesper. Deze zal plaatsinvden in de Adventskerk (Lindelaan 49, Assen) zal zijn.
Oorspronkelijk zou de Asser Bach Cantategroep spelen en zingen, maar dat is vanwege de grote bezetting nu helaas nog niet mogelijk. Om Bach toch volop te laten klinken zal Wietse Meinardi een mooie selectie van zijn werk ten gehore brengen. Hij speelt 3 bewerkingen van delen uit cantates, delen die oorspronkelijk door orkest en koor gezongen werden maar fraai omgezet zijn naar orgel. Daarnaast speelt hij enkele koraalbewerkingen en hij opent en eindigt met de majestueuze Praeludium en Fuga in a-klein.

Deze muziekstukken worden in het kader geplaatst van de liturgie van de zondag, waar ze oorspronkelijk ook voor bedoeld zijn in de Lutherse traditie. Bekende Duitse koralen, in de kunstige bewerkingen van Bach, als Freu dich sehr, Ich ruf zu dir, Lobe den Hernn, Schmücke dich, Vater Unser en Nun danket alle Gott klinken resp. als openingslied, Kyrie en Gloria, avondmaalslied, afsluiting van de gebeden en als slotlied. Al deze liederen zijn in ons huidige liedboek in Nederlandse vertaling terug te vinden en bij velen bekend.

Liturg is Helene van Noord. Zij zal de lezingen en gebeden verzorgen en een overdenking houden met als thema Voor een tijd een plaats van God .

Net als bij het orgelconcert in augustus zijn ook nu 85 aanwezigen toegestaan om de 1,5 meter afstand te kunnen waarborgen. Iedereen wordt in de kerk om die reden naar zijn of haar plaats begeleid. Aanmelden vooraf is noodzakelijk via musciaprodeo@vredenoord-assen.nl Doe het tijdig want vol is vol.
De viering is ook via www.kerkomroep.nl (Adventskerk Assen) te volgen.
De toegang is gratis, maar we vragen vanwege het geringe aantal bezoekers dit keer een iets royalere bijdrage met een richtbedrag van € 7,50. Wie minder te geven heeft kan uiteraard ook komen. Het geld kan in collecteschalen na het concert, maar ook kan een bedrag overgemaakt worden op het rekeningnummer: NL44 RABO 0373 7156 25 ten name van Wijkgemeente Vredenoord o.v.v. Musica Pro Deo.
Ook als u thuis meeluistert of de serie Musica Pro in het algemeen wilt steunen in deze tijden met minder publiek is uw bijdrage van harte welkom!

De werkgroep Musica Pro Deo.

Adres:
lindelaan 49
Postcode:
9404KR
Plaats:
Assen (Boek overnachting in Assen)
Dagje uit in Assen | Activiteiten Drenthe

Provincie:
Drenthe

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Instrumentaal


Entreeprijs:
Gratis


Internetadres:
http://www.vredenoord-assen.nl
Email adres:
musicaprodeo apenstaartje vredenoord-assen.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Wietse Meinardi.
Telefoon:
0592460618


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2020-09-14 21:02:11

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar