Christelijke Muziek & Concertagenda

Pergolesi's Stabat Mater Leeuwarden, Friesland


Naam:
Pergolesi's Stabat Mater
Datum:
26 september 2020

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 22:00u

Adres:
Kurioskerk, Julianalaan 38
Postcode:
8932AA
Plaats:
Leeuwarden (Boek overnachting in Leeuwarden)
Dagje uit in Leeuwarden | Activiteiten Friesland

Provincie:
Friesland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Orkest en Solist(en)

Uitvoerenden:
Verlaat paasconcert van het Wachtkamerorkest 
met het Stabat Mater van Giovanni Battista Pergolesi
Begin januari nog speelde het Wachtkamerorkest voor een uitverkochte Kanselarij in Leeuwarden een prachtig Nieuwjaarsprogramma met stukken uit de barok, o.a. aria’s uit The Fairy Queen van Henry Purcell.
Op 26 en 27 september speelt het orkest een geheel nieuw programma. Het is een barok- en klassiek programma dat past bij de Paastijd. Helaas kon het concert niet doorgaan door de corona-crisis. Het is echter zo’n mooi programma dat we het nu gaan uitvoeren. Belangrijkste stuk is het prachtige Stabat Mater van Giovanni Battista Pergolesi in de volledige versie, met als solisten de sopraan Lida Straathof en de alt Inge van Keulen.
Daarnaast spelen we Mozarts Adagio & Fuga voor strijkorkest KV 546, en van Vivaldi de cantate Nulla in mundo pax sincera RV630’ gezongen door Lida Straathof en begeleid door het orkest. Zo is het een compleet concertprogramma.
Het Wachtkamerorkest is in 2012 ontstaan op een reünie van oud-leden van het Fries Jeugd Orkest. Een aantal reünisten miste het spelen in een orkest en besloot weer te gaan samenwerken in een strijkorkest, in Leeuwarden. In een samenstelling van tussen de 10 en 20 strijkers is sindsdien ieder halfjaar enthousiast een ambitieus programma ingestudeerd. Sinds vijf jaar staat het onder leiding van de Utrechtse dirigent Dirkjan Horringa. Ieder programma wordt een aantal keren uitgevoerd in de provincie, maar er zijn ook optredens geweest buiten de provincie; Emden werd aangedaan en een aantal keren verzorgde het orkest een optreden in het Barbarafestival in Culemborg. De toegang is vrij, na afloop wordt een collecte gehouden ter dekking van de kosten.

Entreeprijs:
Gratis


Internetadres:
https://www.wachtkamerorkest.nl/
Email adres:
dirkjan apenstaartje pellegrina.net
Meer concerten:
Alle concerten van WachtkamerOrkest.
Telefoon:
0619224758


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2020-09-09 12:46:15

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar