Christelijke Muziek & Concertagenda

Thomas Beijer - Schumann, Chopin & Granados| Bösendorfer Series Amsterdam, Noord-Holland


Naam:
Thomas Beijer - Schumann, Chopin & Granados| Bösendorfer Series
Datum:
8 oktober 2020
Tijd:
20:15u - 22:00u

Omschrijving:

Thomas Beijer (1988) is een jonge pianist en componist die wordt geprezen om zijn excellente techniek en artistieke integriteit. In 2011 studeerde hij af met hoogste onderscheiding bij Jan Wijn aan het Conservatorium van Amsterdam en volgde masterclasses bij talloze pianogrootheden. In 2007 had hij zich met het winnen van het YPF Nationaal Pianoconcours al aan de top geplaatst van een nieuwe generatie jonge pianisten in Nederland.

Beijer geeft al sinds zijn tiende recitals in grote zalen in Europa en Azië, soleert bij vele orkesten, werkt samen met dirigenten als Neeme Järvi, Nicholas Milton en Ed Spanjaard en is bovendien als kamermusicus actief. Naast dit alles vond hij de tijd om een roman te publiceren (Geen jalapeños, Prometheus 2017). Dat Thomas Beijer een veelzijdig kunstenaar is, blijkt eveneens uit zijn repertoire dat reikt van zeventiende-eeuwse muziek tot hedendaagse composities. Een speciale affiniteit heeft hij met Spaanse muziek; die we op 8 oktober 2020 terugzien en -horen in de aanwezigheid van werken van Granados en De Falla.

Manuel de Falla schreef het grootste deel van zijn populaire 4 Piézas Españolas (1909) desalniettemin in Parijs. Zijn ontmoetingen hier met onder meer Ravel en Debussy zijn duidelijk hoorbaar tussen de Spaanse volksmuziekklanken. De Falla’s generatiegenoot Enrique Granados publiceerde zijn magnum opus Goyescas niet veel later, in 1911. El Amor y la Muerte is het meeslepende vijfde deel van deze zesdelige pianosuite, waarvoor de componist zich liet inspireren door etsen en schilderijen van landgenoot en schilder Goya.

Voorafgaand aan dit Spaanse intermezzo is het met Robert Schumanns Faschingsschwank aus Wien al van meet af aan opletten, als een breed scala aan thema’s en emoties voorbij vliegen. Tot slot eindigt Beijer dit toch al temperamentvolle programma met vuurwerk van Frédéric Chopin. Diens Sonate nr. 3 is zowel harmonieus als technisch uiterst complex, en vormt in de handen van een begaafd pianist als Beijer een waardig slot van deze avond.

Adres:
De Waalse Kerk - Walenpleintje 159
Postcode:
1012 JZ
Plaats:
Amsterdam (Boek overnachting in Amsterdam)
Dagje uit in Amsterdam | Activiteiten Noord-Holland

Provincie:
Noord-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Piano (meer pianoconcerten)
Uitvoering:
Piano
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Thomas Beijer

Entreeprijs volwassenen:
€ 40,00
Entreeprijs kinderen:
€ 35,00
Speciale actie:
Korting bij een serie-abonnement

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Opmerking toegankelijk:
Rolstoelplaatsen beschikbaar
Weer:
Overdekt
ITS-symbool:
Ja
Invalidentoilet:
Ja

Internetadres:
https://www.dewaalsekerk.nl/agenda/2020-2021/schumann-de-falla-granados-chopin/thomas-beijer/
Email adres:
info apenstaartje dewaalsekerk.nl
Meer concerten:
Alle concerten van De Waalse Kerk.
Telefoon:
0206232074

Kaarten:
https://dewaalsekerk.nl/agenda/2020-2021/schumann-de-falla-granados-chopin/thomas-beijer/

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2020-08-14 13:48:00

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.