Christelijke Muziek & Concertagenda

Middagpauzeconcert Laurenskerk Rotterdam, Zuid-Holland


Naam:
Middagpauzeconcert Laurenskerk
Datum:
21 juli 2020

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
12.45u - 13.15u
Omschrijving:

Jamie de Goei (*1976) ontving achtereenvolgens orgellessen van Jan van Leeuwen en Jacques van den Dool. Laatstgenoemde bereidde hem voor op het conservatorium.
Aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht, faculteit Muziek, studeerde Jamie orgel. Hij behaalde achtereenvolgens de diploma's Eerste Fase Muziek en Tweede Fase Orgel (voorheen resp. DM en UM, tegenwoordig bachelor en master). Daarnaast behaalde hij het diploma Kerkmuziek. Zijn docenten waren Reitze Smits en Bernard Winsemius. Aan hetzelfde instituut studeerde Jamie enkele jaren Koordirectie bij Krijn Koetsveld.

Nog tijdens zijn studie volgde Jamie masterclasses bij Charles de Wolff (het spelen van grote orgelwerken op Nederlandse orgels) en daarnaast in het orgeloeuvre van O. Messiaen. Deze laatste masterclasses werden gegeven door Olivier Latry en Hans-Ola Ericson aan het Conservatoire Nationale Supérieur de Musique en de Notre-Dame, beide te Parijs. In 2019 verdiepte Jamie zich in improvisatie door het volgen van een masterclass bij Thierry Escaich. Eveneens behaalde hij nog tijdens zijn studie de eerste prijs bij het Internationaal Orgelconcours voor Orgelstudenten te Leiden, categorie Romantiek (1998).

Jamie geeft regelmatig orgelconcerten in binnen- en buitenland. Ook op de radio is hij meerdere te beluisteren geweest in orgelprogramma's van de NCRV en Musica Religiosa.
In het dagelijks leven is Jamie werkzaam als solist, begeleider van koren en instrumentalisten, kerkmusicus en heeft hij een lespraktijk voor orgellessen.

Van 1 september 2003 t/m 31 mei 2012 was hij cantor-organist van de Grote Kerk te Vianen. Per 1 juni 2012 is Jamie benoemd als organist van de Grote Kerk te 's-Hertogenbosch. Hij is in die hoedanigheid de vaste bespeler van het Bätzorgel uit 1831 en sinds 31 mei 2014 het Strümphler-kabinetorgel uit ca. 1780.

Adres:
Grotekerkplein 27
Postcode:
3011GC
Plaats:
Rotterdam (Boek overnachting in Rotterdam)
Dagje uit in Rotterdam | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Orgel (meer orgelconcerten)
Uitvoering:
Anders


Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Invalidentoilet:
Ja
Lift:
Ja

Internetadres:
http://www.laurenskerkrotterdam.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Jamie de Goei.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2020-07-11 22:23:42

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar