Christelijke Muziek & Concertagenda

Orgelconcert Emmen, Drenthe


Naam:
Orgelconcert
Datum:
15 augustus 2020

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
15:00u - 15:45u
Omschrijving:

Orgelconcert

Zaterdag 15 augustus aanstaande zal er weer een 'live' orgelconcert plaatsvinden door Willem Harold Boog in de Grote of Sint-Pancratiuskerk te Emmen.

Willem Boog, die ook in 2018 in Emmen concerteerde, studeerde orgel, kerkmuziek en klavecimbel aan de Conservatoria van Enschede, Zwolle en Alkmaar. Zijn eindexamen orgel, kerkmuziek en improvisatie deed hij bij Jos van der Kooy. Daarnaast ontving hij meer dan 22 jaar privéles van Willem Hendrik Zwart.
Verder nam Willem Boog deel aan een internationale interpretatiecursus door Christoph Schoener (BRD.) van Bach en Mendelssohn werken en studeerde hij in 1995 en 1996 bij de Hongaarse orgelvirtuoos Istvan Bároti (Esztergom).
Willem Boog is werkzaam als kerkmusicus van de Oosterkerk in Zeist (zilveren draaginsigne voor zijn 25 jarig jubileum) en als Stadsorganist van de gemeente Zeist. Tijdens het jubileumconcert van de 25ste Serie Orgelconcerten in 2017 werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.
Wat betreft de functie van het orgel in de eredienst onderschrijft hij nadrukkelijk de uitspraak van zijn leermeester Willem Hendrik Zwart: de Lofzang heeft een voertuig nodig en dat moet een gouden koets zijn.

Op het concertprogramma van 15 augustus staan de volgende werken:
Allereerst de Liedbewerking over 'Hoe groot zijt Gij' (2019) van de concertgever zelf.
Dit werk is vorig jaar in première gegaan voor orgel en orkest bij zijn 40-jarig jubileumconcert als concertorganist. Dan het bekende Cantabilé no. 2 ('For you') van de Italiaanse componist Pasini, gevolgd door de virtuoze Toccata in a-moll van Krebs, de bekendste leerling van Bach.
Na dit spektakel klinkt het ingetogen en harmonieuze Elegy (klaagzang) van de Engelse componist Thalben-Ball. Een werk om bij weg te dromen.
Van een geheel andere orde is het flitsende Carillon van de Franse orgelreus Vierne, een werk dat hij componeerde naar aanleiding van een vakantie aan Château du Longpont (Aisne). Tot besluit van dit programma kunt u luisteren naar wederom een Liedbewerking van Willem Boog: Gefigureerd koraaltrio, Fugato-finale en Koraal over 'U kennen, uit en tot U leven'.

Het concert begint om 15.00 uur. De kerk is geopend vanaf 14.30 uur
Entree: 5 euro
Toegang/ticket alleen mogelijk door reserveren via www.grotekerkcultureel.nl
Het maximale aantal bezoekers is 60. Duur van het concert: 45 minuten

Het adres is:

Grote of Sint-Pancratiuskerk
Schoolstraat 5
8711 XX Emmen

U bent van harte welkom!

Voor meer informatie: www.boogconcerten.nl en www.willemharoldboog.nl

Adres:
Schoolstraat 5
Postcode:
8711 XX
Plaats:
Emmen (Boek overnachting in Emmen)
Dagje uit in Emmen | Activiteiten Drenthe

Provincie:
Drenthe

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Anders


Entreeprijs volwassenen:
€ 5,00
Entreeprijs kinderen:
€ 5,00

Weer:
Overdekt

Internetadres:
https://www.boogconcerten.nl/
Meer concerten:
Alle concerten van Willem Harold Boog.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2020-07-07 23:25:20

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.