Christelijke Muziek & Concertagenda

Bert den Hertog en Rien Donkersloot - ook online Amersfoort, Utrecht


Naam:
Bert den Hertog en Rien Donkersloot - ook online
Datum:
22 juli 2020

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:30u - 22:00u
https://www.youtube.com/watch?v=_o-mnUAZEV8
Omschrijving:

Donkersloot en Den Hertog live in Joriskerk

Bert den Hertog en Rien Donkersloot geven woensdag avond 22 juli 2020 samen een concert in de Sint-Joriskerk Amersfoort. Ze bespelen beide orgels met muziek van Händel, Bach, Messiaen, Liszt en Monnickendam.
Bert den Hertog opent het programma op het Metzler/Edskes-koororgel met drie delen uit de Suite in G (Ouverture – Presto, Sarabande, Passacaglia) van Georg Frederic Händel (1685-1759), waarna i Rien Donkersloot op hetzelfde orgel improviseert.
Vanaf het hoofdorgel vertolkt Bert den Hertog vervolgens Wir glauben all an einen Gott, voor twee klavieren en dubbel pedaal, BWV 740 van Johann Sebastian Bach (1686-1750). Daarna maakt hij een grote sprong door de muziekgeschiedenis en zet hij Acte de foi Uit Livre du Saint Sacrement (1984), IV. van Olivier Messiaen (1908-1992) op de lessenaar.
Donkersloot en Den Hertog sluiten het programma af op het hoofdorgel met twee grote werken.
Rien Donkersloot speelt van Franz Liszt (1811-1886) de Phantasie und Fuge über “Ad nos ad salutarem undam” en Bert den Hertog de Sonata da chiesa (1961) van Marius Monnikendam (1896-1977).
Bert den Hertog (Gouda, 1978) is sinds 2010 organist van de Oude Kerk te Scheveningen, waar hij het historische, 18e-eeuwse Steevens/Lohman/Flentrop orgel bespeelt. Daarvoor was hij tien jaar organist in Rotterdam. Sinds 2013 is hij tevens concertorganist en artistiek adviseur van de Stichting Orgel Elandstraatkerk (Den Haag Centrum), waar hij het Franssen-orgel (43P/III) uit 1906 bespeelt en promoot. Op dit orgel voert hij elk jaar verschillende grote orgelcycli uit. Hij studeerde vanaf 1997 Hoofdvak Orgel bij Ben van Oosten, Bernard Winsemius en Willem Tanke aan het Rotterdams Conservatorium, afgesloten in 2005 met het diploma Uitvoerend Musicus. Naast het geven van recitals is Bert den Hertog orgel- en pianodocent aan de Stichting Muziekonderwijs te Leiderdorp en geeft hij aan diverse volksuniversiteiten series lezingen over muzikale onderwerpen. www.bertdenhertogorganist.nl
Rien Donkersloot (Rotterdam, 1985) is sinds 2012 organist van de Sint-Joriskerk in Amersfoort. Hij studeerde orgel en kerkmuziek aan het Rotterdams Conservatorium bij Bas de Vroome en Ben van Oosten. Hij studeerde aan de Nederlandse Beiaardschool in Amersfoort bij Frans Haagen. In juni 2011 studeerde hij cum laude af. Hij volgde orgelcursussen bij Michel Chapuis, Andres Cea Galan, Harald Vogel, Olivier Latry, Zsigmond Szathmary en Thomas Trotter. Rien Donkersloot is behalve aan de St.-Joriskerk in Amersfoort ook als organist verbonden aan de Laurentiuskerk te Mijnsheerenland. Daarnaast is hij stadsbeiaardier van Haarlem, Goes en Ridderkerk. Verder heeft hij een uitgebreide concertpraktijk op orgel en beiaard. www.riendonkersloot.nl
Aanmelden voor het bijwonen van het concert kan via: info@orgelconcertenjoriskerk.nl . Het concert begint om half negen en de toegangsprijs is tien euro. Vanaf 20:00 uur is de kerk open en is er gratis koffie. Het concert is ook te zien op: https://www.youtube.com/watch?v=_o-mnUAZEV8

Adres:
Sint Joriskerk, De Hof 1
Postcode:
3811 CJ
Plaats:
Amersfoort (Boek overnachting in Amersfoort)
Dagje uit in Amersfoort | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Anders
Soort:
Orgel (meer orgelconcerten)
Uitvoering:
Instrumentaal


Entreeprijs volwassenen:
€ 10,00
Entreeprijs kinderen:
Gratis


Internetadres:
http://www.orgelconcertenjoriskerk.nl
Email adres:
info apenstaartje orgelconcertenjoriskerk.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Bert den Hertog en Rien Donkersloot.
Telefoon:
0653528737

Kaarten:
info@orgelconcertenjoriskerk.nl

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2020-07-13 12:40:07

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar